Воде се жестоке борбе у 6 градова дуж Појаса Газе

Даниел Хагари, портпарол израелске војске изјавио је данас да се борбе са палестинским снагама тренутно воде у шест градова на граници Појаса Газе, наводећи да су борбе у току у Бери, Кфар Ази, Нирими и Алумиму.

Свијет 09.10.2023 | 07:47
Воде се жестоке борбе у 6 градова дуж Појаса Газе

Хагари је на брифингу за новинаре рекао да се током протекле ноћи "око 70 терориста инфилтрирало у Бери, али да је већина њих је убијена у борби са израелским снагама, док се преостали и даље крију у кућама у том кибуцу", преноси Тајмс оф Израел.

Напади Хамаса однијели су стотине живота у највећој ескалацији сукоба између Израела и Палестинаца посљедњих деценија. Спасиоци су пронашли више од 260 тијела на мјесту одржавања музичког фестивала на југу Израела које су напали припадници Хамаса у суботу. Израелски премијер Бењамин Нетањаху обећао је освету.

Бајден: Додатна америчка помоћ је на путу за Израел

Додатна америчка помоћ је на путу ка Израелу, поручио је предсједник САД Џозеф Бајден премијеру Израела Бењамину Нетањахуу током њиховог разговора.

"Предсједник Бајден је обавијестио премијера о интензивном дипломатском ангажману који су САД предузеле у посљедња 24 сата у подршци Израелу. Председник је такође пренио да је додатна помоћ израелским одбрамбеним снагама сада на путу ка Израелу и да ће је бити још у наредним данима", наводи се у саопштењу Беле куће.

Додаје се да је Бајден поново изразио саосећање са несталима, рањенима и убијенима и разговарао о настојањима да се обезбиједи да ниједан други ривал Израела не искористи ситуацију.

Убијено 12 Тајланђана и четири Американца

Министарство спољних послова Тајланда данас је саопштило да је 12 држављана те земље убијено од избијања новог таласа сукоба у Израелу у суботу, 11 их је отето, а осморо рањено.

У међувремену је портпарол америчког Савјета за националну безбједност саопштио да је неколико америчких држављана међу жртвама.

(Агенције)  Фото:Ројтерс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јоја

09.10.2023 07:59

Све це вас Путин ослободити једним "самартом"

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.10.2023 11:01

Ако је довољан један Смарт Путинов. Па зашто ратови не стају. Народ пати. Па и шамар боли. А на каквим мукама су сви људи у рату. При разним удесима саобраћајним, при пожару, поплави. Боже помози свима истог секунда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

09.10.2023 11:37

Хтио бих реци, цитао сам разне коментаре. Сви су криви и сви имају право на ту земљу. Израелце Римско царство протјерало одатле, али и они су досељеници. Нови докази излазе везано за Холокаус који показују да Јевреју нису били цистих 100% само зртве... моје мисљење да иза овог стоју Русија или заправо Иран, руски савезник... просли рат Израел Египат је био Руска "ненамјерна" греска. Било би добро да могу да зиве у миру, али на залост ни једни нису мирољубиви и ту само тотална побједа мозе донијети мир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРАЉ

09.10.2023 12:50

Игре у праву сте. Било би лијепо живјети у миру. Али, Људи понекад гријеше. Више поштују, оног кога се боје, него оног, кога воле. ЗАТО СТЕ У ПРАВУ. ПОБИЈЕДНИК ЋЕ БИТИ КОМАДАНТ. КАКО МОРА БИТИ ПОСЛИЈЕ. И ТО БИ БИЛО ДОБРО.

ОДГОВОРИТЕ