Тегелтија разбуцао бањалучке царинике (СПИСАК)

– Директор Управе за индиректно опорезивање БиХ Зоран Тегелтија испремјештао је скоро све руководеће кадрове у Одсјеку за царине Регионалног центра Бањалука (РЦ Бањалука) на чије чело је довео дугогодишњег шефа Царинске испоставе Бањалука Горана Маринковића.

Босна и Херцеговина 08.10.2023 | 16:30
Тегелтија разбуцао бањалучке царинике (СПИСАК)

-Тегелтија је дужност директора УИО од Мире Џакуле преузео 15. јуна и врло брзо су кренуле смјене и рокаде. Прво је Горан Маринковић именован за шефа Одсјека за царине РЦ Бањалука, а умјесто њега је за новог шефа ЦИ Бањалука именован дотадашњи шеф Групе за тарифу и вриједност у РЦ Бањалука Предраг Павловић.

Дотадашњи шеф РЦ Бањалука Бего Дудаковић кога је власник фирме „Финиш“ и дугогодишњи увозник возила из Велике Кладуше Азиз Диздаревић у интервјуу за ЦАПИТАЛ оптужио да је рекеташ и криминалац именован је за шефа Царинске испоставе (ЦИ) Бихаћ.

Дотадашњи шеф ЦИ Бихаћ Харис Мујновић премјештен је на мјесто шефа ЦИ Велика Кладуша, а дотадашња шефица ЦИ Велика Кладуша Искра Кишљен деградирана је и постављена за вођу смјене на Граничном прелазу (ГП) Хукића Брдо – Велика Кладуша.

За шефа тог граничног прелаза постављен је дотадашњи шеф ГП Изачић – Бихаћ Аладин Мушић, док је дотадашњи шеф ГП Хукића Брдо Аладин Чатаковић премјештен и именован за шеф ГП Градина.

Дотадашњи шеф ГП Градина Мирослав Радановић премјештен је на мјесто шефа ГП Градишка, а његов претходник на том мјесту Предраг Гајић постављен је за шефа ГП Изачић.

Сада већ бивши шеф ЦИ Нови Град Предраг Јелача деградиран је и премјештен на мјесто стручног савјетника у Сектор за порезе у сједишту УИО у Бањалуци, а за шефа ЦИ Нови Град именована је дотадашња шефица граничног прелаза у том граду Дубравка Башић. На њено мјесто именована је вођа смјене на ГП Костајница Јасмина Џајић.

Шеф ЦИ Свилај Харис Самарџић именован је за вишег сарадника у Групи за сузбијање кријумчарења у РЦ Бања Лука, а на његово мјесто именована је Катица Станић.

Теа Томић је са мјеста шефице ЦИ Аеродром у Маховљанима премјештена за шефицу Царинског реферата Пошта у Бањалуци, док је за шефа ЦИ Аеродром именован дотадашњи шеф Одсјека за овлаштене привредне субјекте у сједишту УИО Огњен Алагић.

Када је ријеч о руководећим мјестима у Одсјеку за царине РЦ Бањалука није премјештен само дугогодишњи шеф ЦИ Градишка Радован Ђурић који је на том мјесту од 2011. године.

Премјештања нису заобишла ни вође смјена и царинике, па је вођа смјене на ГП Градина Младен Ковач премјештен за царинског инспектора у ЦИ Нови Град, а вођа смјене Дарија Плотан за цариника на ГП Козарска Дубица.

Премјештени су и цариници са ГП Градина Тања Дујаковић на ГП Градишка, Зоран Гиговић на ГП Козарска Дубица и Милена Панић у Царински реферат Пошта у Бањалуци, док је Зоран Дрча са Царинског реферата Пошта у Бањалуци премјештен за цариника на ГП Градина.

Велико тумбање направљено је у ЦИ Градишка. Вођа смјене Никица Зорић премјештен је за цариник у ЦИ Свилај, а заједно са њим премјештен је и цариник Саша Шкељић. Зоран Вујић, Борјан Шобот и Горан Којић из ЦИ Градишка су премјештени за царинике у ЦИ Брод, док су цариници на граничном прелазу Градишка Дарко Јошић, Давор Петровић и Мирко Марковић премјештени на ГП Брод.

Цариник Слободан Мандић је из ЦИ Свилај премјештен у ЦИ Градишка, а из ЦИ Бањалука премјештени су Горан Тубић у ЦИ Брод и Вања Ђурић у ЦИ Градишка.

Ђукица Шкрбић је са мјеста цариника у Царинском реферату Пошта у Бањалуци премјештена у ЦИ Брод, а Марко Гвозденовић је са ЦИ Аеродром премјештен на ГП Градишка.

Посљедња премјештања спроведена су 1. октобра, па је Маја Баџак која је раније са мјеста шефице Групе за истраге у РЦ Мостар премјештена на мјесто шефице Одсјека за поштивање прописа у РЦ Бањалука, од почетка октобра поново премјештена за шефицу Групе за истраге у РЦ Мостар, док је Валентина Росић-Шукало из Одјељења за комуникације у сједишту УИО умјесто Маје Баџак именована за шефицу Одсјека за поштивање прописа у РЦ Бањалука.

Ајдин Вермаз је са мјеста шефа Групе за обавјештавање у РЦ Бања Лука поново премјештен и враћен на мјесто шефа Групе за истраге РЦ Бања Лука. Маја Јотановић је са тог мјеста шефа Групе за истраге у РЦ Бањалука враћена на мјесто шефице Групе за обавјештавање у РЦ Бањалука, док је Бојан Вуковић који је са мјеста шефа Одсјека за поштивање прописа требао да буде премјештен на мјесто шефа ЦИ Требиње премјештен на мјесто шефа Групе за сузбијање кријумчарења у РЦ Мостар.

(<стронг>Цапитал) Фото: Цапитал

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Рестарс

08.10.2023 16:50

Добро је почео ,само нека меша,многи су се укорјенили и пустили пипке једино тако се.могу ствари дотјерат у ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци странац

08.10.2023 17:07

Мање сери. Какве промјене, какви бакараци.

Name

Колега

08.10.2023 18:00

Шеф царине у Градишци, Ђурић и сада на свом мјесту, више афера се веже за њега, хапшен и опет шеф 12 година, и опет као све поштено. Шупља прича!

Name

Ре

08.10.2023 18:17

Све мој до мојега а ти са својим коментаром добро је почео на челу

Name

Ре

08.10.2023 18:44

Премјештен са једног на други прелаз...каква је то промјена...сад умјесто у Градишци криминалом се бави на Свилају...

Name

Ре ре

08.10.2023 20:42

Мањи је промет на Свилају

Name

ЗВОРНИК

08.10.2023 21:06

А ЦВЈЕТИНОВИЋ ЗДРАВКО СКЕЛАНИ

Name

Цар

09.10.2023 00:36

Свако јутро (дан) слати их на ново мјесто...или 5 дана на једном мјесту (два дана слободан) и тек 20 сати прије наредног дана га информисати на ком мјесту ради. Боље им је платити и путне троскове него да се "утемеље" на једном мјесту и пљацкају дрзаву разним малверзацијама

Name

Када це њему

08.10.2023 17:02

и зетовима бити испитано поријекло имовине? Велики играц из Мркоњица, велике комбинације, не улијева нимало повјерења као функционер, Литванци, Раоп…. Ста да оцекујемо од њега у УИО? Стварно је доста висе таквих људи у политици🤮

ОДГОВОРИТЕ
Name

За када ће њему,

08.10.2023 19:26

Кад буду и теби, како то ти све знаш људи доста тога рекла, казала.

Name

Цариници корумпирани

08.10.2023 17:04

То и врапци на грани знају. Сад це као постени Тегелтија донијети бољитак????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ехеее

09.10.2023 10:16

Пресипање из супљег у празнооооо!! Криминалци се не распоредјукју на друге позиције друзе тегелтија неписмени са куповним сколама негоооооо пред закон за све једнак па по заслузи у затворе и врацање покраденог прљавог капиталааа али ти и зетови твији и ковацевица л9повааа свјетског ранга и свих корумпиранух политицара и прљавих приватника киза нистра изнад закона умрезениииии на свим нивоима заробили све институцијеее! Премјестаји су ти за крезубе непиусмене папке прелетаце поткиване неписмене ! Народ у нестајању растјеран опљацкан

Name

Дејо

08.10.2023 17:15

Тако и треба! Свака цаст директоре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОП 1982

08.10.2023 17:57

За ста свака цаст? За курте умјесто мурте?

Name

Јацк Смитх

08.10.2023 17:22

Вермаз се жалио агенцији на одлуку новог директора на премјештај у Групу за обавјештавање, па се тако трудио ногама и рукама да направи договор као ето.....не морам у Групу за истраге само ме вратите на царину у Приједор да настави радити шта је радио претходних 10 година...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

08.10.2023 18:01

ТРЕБАО ЈЕ ПРВО НАОРАВИТИ СИСТЕМАТИЗАЦИЈУ РАДНИХ МЈЕСТА,ПОСТАВИТИ ЉУДЕ СА ОДГОВАРАЈУЦОМ СКОЛСКОМ СПРЕМОМ,YУТВРДИТИ ДА ЛИ ЈЕ ПОТРЕБАН ТОЛИКИ БРОЈ ЦАРИНИКА,ТУ ИМА ЉУДИ КОЈИ НЕМАЈУ ПОЈМА СА ОНИМ СТО СУ ЗАВРСИЛИ У СКОЛИ,ПА ЗАСТО СЕ ЦУДИМО СТО СУ ФАКУЛТЕТИ У СРОСКОЈ ОСТАЛИ ПОЛУОРАЗНИ,СВЕ МАЊЕ БРУЦИСА,ЗАСТО БИ ИСЛИ НА ФАКУЛТЕТ КАД НЕМОГУ РАДИТИ ОНО ЗАСТА СЕ УСАВРСАВАЈУ.

Name

Фочак Р. К.

08.10.2023 17:40

Због чега вијест што ради вного црвено на узурпираном положају. Ђе зла има, има црвене гам.ди у њему. У прекршћење се кунем, сад бих радије са пушком ушао у Мркоњић или Бања Луку но 92 - ге на Баш чаршију или у Лиштицу, Љубушки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

08.10.2023 20:14

Удји мами својој пуском у пак

Name

Љутите се колико хоћете

08.10.2023 18:10

Зоран Тегелтија је најјачи играч на овим просторима, пустио је Додика да глуми главног бају, али убједљиво главни човјек у БИХ је, и Додик зна да је овај насљедник само ако се договори са амбасадама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

08.10.2023 18:41

Е сад се мало и ми Срби питамо! Само јако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

08.10.2023 18:50

У уио проблем су сда кадрови вецином све их поставио елвирко м., нови директор није их дирао иако против многих су поднесене пријаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симон

08.10.2023 19:29

А Зворник????Љубо видаковиц и клапа узимају паре од ког стигну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од извора два путића

08.10.2023 20:33

Горане, срамото очева…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кинг

09.10.2023 06:52

ај сад то понови, али без плакања

Name

Топиц

08.10.2023 21:51

Зар Дудаковиц јос ради у УИО након свих афера Финис д.о.о., затим у вези холандских фактура Еxит за увоз половних возила, тко му је попеглао све пријаве у Главном уреду УИО за вријеме Дзакуле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чојство

08.10.2023 22:59

Сви знамо да шеф(а шефује годинама) прегрупише снаге. Овде су паре. Неће он у други ресор. Не! Сад само дебела коверта враћа на бивше мјесто. Стара гарда још има пипке у царини иако у пензији. Хајте ми нађите 10 сариника са редовним нпр економским државним факсом. Штелатори и конкубине глуме државне службенике. Могу до сутра ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАРИНИК

09.10.2023 15:18

Цариник пољопривредни инжињер ал из Дрвара.Какава је то казна премјештај снаће се они и ту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јел има он везе

09.10.2023 17:25

са оним Рељицем из Добоја, 74 кг коке у складисту, ниције, а нигдје истраге?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баги

09.10.2023 21:49

Погледајте само колико се слузбених аутомобила вози куци и слузи као превозно средство за одлазак и долазак на посао док обицни радници морају градским превозом. Ко то плаца,па наравно исти они који се возе аутобусима. И то треба ријесити Тегелтија и остале Тегелтије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОБРА

17.10.2023 18:56

Пресипање из супљег у празно брзо це се они поново консолдидовати па уместо једне колико је износио рекет плацаце се 2 кафе једино ресење али опет кратког даха би било да су сви поотпустани а примљени нови цариници на њихова места али има она стара изрека каква дрзава таква и царина паметном довољно.

ОДГОВОРИТЕ