Људи су понижени, осјећају неправду на сваком кораку

Промјена власти у Републици Српској није само по себи циљ, него средство до циља, а то је је бољи живот грађана. Грађанима треба да положе рачуне они који су друштво довели у ово стање, а један од начина је и лустрација, а за неке и затвор, истакли су млади политичари у емисији "Изазови" БН ТВ.

Република Српска 06.10.2023 | 22:16
Људи су понижени, осјећају неправду на сваком кораку

Неправда је мотив за улазак у политику и борба за боље сутра, а не лични интерес, због чега опција није био активизам у владајућој странци кажу млади који своје политичко дјеловање испољавају у опозиционим партијама.

"Имали смо причу да у јавним институцијама има људи који примају плате, а не долазе на посао. О томе су говорили највише функциоинери Републике Српске па је било на крају 'појео вук магарца' и само један радник у комплетној Влади
Републике Српске добио отказ по том основу, да је примао плату, а није долазио на посао", каже Стефан Гаврић из СДС-а.

"Само у Добоју има много таквих људи који не долазе на посао, а примају плате, а ко зна колики је тај број у републичким институцијама", каже Гаврић и додаје да се такав систем мора мијењати. "Ако неће млади људи узети ствари у своје руке ко ће", истиће Владан Војновић из Листе за правду и ред.

"Једноставно се морају урадити корјените промјене. Човјек који је био 10 година у политици он нема више шта да тражи ту, љдии кажу: 'Иду у пензију'. Владајућа структруа нема више шта да обећава, положите рачуне народу зашто је стање овакво", додаје Војновић.

"Овај режим који дуго влада убио је наду у љдима. Наметнули су мишљење тако је како је. Коме се свиђа нека остане, коме се не свиђша нека иде вани и мислим да је ултимативни циљ да промијенимо ову власт, јер са новим љдима нам може бити боље", каже Гаврић.

Људи су понижени, осјећају неправду на сваком кораку, што их тјера из ове земље, упозорава Немања Кондић из Народног форнта.

"И кад причамо о одласку младих морам да се надовожем на актуелну тему границе Републике Српске коју проводи владајућа коалиција. Граница Републике Српске постоји, али у Градишци и она је најболнија граница на којој сваке године одлази преко 5.000 младих особа.

Ми морамо да обезбиједимо обичним, поштеним људима да заснују породицу, посао, стамбени обекат..."

Да бисмо кренули у боље сутра многе ствари се морају поромијенити у друштву. Најприје је потребно извршити ревизију диплома како се не би дешавало да људи са сумњивим и купљеним дипломама заузимају важне функције, а млад, стручан образован кадар одлази, закључили су саговорници емисије "Изазови" БН ТВ.

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Ма

06.10.2023 23:22

Није овде никад било добро,и неце никада ни бити..бјезите дјецо одавде сто даље!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре

07.10.2023 07:29

Како није добро бурли и бурлиној хоботници све су себи приуштили ,возе се авионима, хеликоптерима и најскупљим аутима само ради своји лични интереса живе гдје год да су као бубрези у лоју, а нас прође живот у животарењу без икакве наде за боље сутра са режимом у Српској.

Name

Милан

07.10.2023 07:52

Било би боље када би народ скинуо ове лопове и одузео покрадено.

Name

Сад це секта

07.10.2023 08:01

и ово назвати плаценим издајницима

Name

Козара

07.10.2023 08:24

Имамо доста сколованих и способних млади људи, који не могу доци до запослења, јер пензионери у осмој деценији примају и плате и пензије. Млади морају тразити колико је таквих у цијелој Републици Српској, мора их подрзати академска заједница, која до сада вути. Актуелна власт на свим нивоима боји се младих скованих људи, зато и дрза старе дјутуруме.

Name

Народ к"о Народ

07.10.2023 08:25

Ех драги "ма" тацно је да вековима на сиротом Хелму није било добро. Мозда зато сто зитељи нису били, "своји на своме"? У нека времена су тамо неки хелмску децу,силом или милом, одводили у њихове војске. Народ је одувек знао да се историја понавља,са разликама у нијанси али мало је цинио да ту несто промени.

Name

Ре ма

07.10.2023 10:32

Гдје да бјеже из свог ? Народ има израз ....дошле за оне који се доселе. Није другачије ни другдје али вам то неће рећи у лице већ ће вам то кожа осјетити. Осим тога дошле из Херцеговине је напустио е а како брзо заборављамо да га је довела баба пакла са тенком на власт. Наравно регуларно изабраног пресједника Поплашена су гурнули с власти. Дошле има свој задатак и више него добро га обавља . Ми му више него добро помажемо. Остајте овдје , сунце вашег неба.....,. Свевремена је порука за све нас са ових простора без разлике . Не заборавите први у нац логорима су били људи слободног мишљења и са мозгом а међу њима чак и ветерани првог рата јевреји а све су закухали хазари (лажни јевреји). Свима нам недостаје историјских информација. Сервирању нам лажне , своје они којима је и поријекло лажно.

Name

Патња дозивотна

07.10.2023 00:51

Фали један Супермен,али зато не фали Суперхик,има их на сваком цоску отимају од сиромасних и дају богатима !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

07.10.2023 10:01

Зато имамо "Броја 1", он је главни, а његове поданике неби коментарисао ! Овај стрип је слика и прилика нашег друштва !

Name

Грми

07.10.2023 07:06

Морају се млади укључити у политику ,а неодлазити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

07.10.2023 07:33

Људи не живе овде, или их нема много

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апис

07.10.2023 08:09

Ништа без свргавања лажне власти, само демонстрације свих који су оштећени од стране режима ОБЕР ЛОПОВА-90% их има гладују, а тзв. опозиција само ДРЕЧИ из дугогодишњих фотеља (осим Вукановаца) и чека власт па да наставе као Додиг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

07.10.2023 08:18

Шта радите и шта чекате, што не мијењате? Ви сте у политици, ви берете пинку, а чекате да вам ја мијењам власт. Ма баш? Има ово, има оно, треба ово, треба оно, ама гукни голубе и реци ко је тај у Добоју што узима плату а не долази, ко је тај без дипломе у Градишки а ради итд. Јок има а ћути и узима пинку као и сви али ето има знам али ћути као и ови из власти. Е ту сте црњи и од њих. Покажите бре му** ви млади политичари ако их имате. Доста нам је испразне ваше приче

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Па

07.10.2023 16:15

Свака част за коментар! Баш тако, трла баба лан, ја примам плату а ви се буните!

Name

Дјордјо

07.10.2023 09:22

Драга дјецо ви нецете да радите а хоцете да добро зивите е па то не иде тако,најлаксе је пљувати дрзаву и кривите све и сваста, заврните рукаве и на посао бар данас се лако запослити под условом да хоцете да радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

07.10.2023 09:29

Не видим да ће ваша трлабабалан прича нешто промијенити. Та ваша дијагноза је опште позната ствар. Или подижите устанак, или мрш сви на концерт александре пријовић купите јој новог бентлија мало јој је овај нови џип.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инеса

07.10.2023 09:56

Тако је ко хоце дда ради увјек има посла најлаксе је кукати.

Name

Золе

07.10.2023 09:31

Дошао је ваш човјек за градоначелника Бањалуке па се то дешава и код њега у градској управи, не само да је повећао плате својим сарадницима преко свих норми него их је напримао више него што треба имати

ОДГОВОРИТЕ