Америка протјерала двојицу руских дипломата

САД су протерале двојицу званичника руске амбасаде након што је Русија раније протерала двојицу америчких дипломата из америчке амбасаде у Москви.

Свијет 06.10.2023 | 22:07
Америка протјерала двојицу руских дипломата

То је саопштено из америчког Стејт департмента.

''Као одговор на злонамерно протеривање двоје дипломата Амбасаде САД у Москви од стране Руске Федерације, Стејт департмент је узвратио проглашавањем ''персона нон грата'' двојицу званичника руске амбасаде који делују у САД'', рекао је портпарол Стејт департмента.

У руском Министарству спољних послова потврђено је протеривање двојице руских дипломата из САД, пренела је РИА, позивајући се на неименовани извор из Министарства.

''Не занима нас ескалација, али ако се такве непријатељске акције наставе, као и увек, ми ћемо одговорити чврсто и одлучно'', рекао је тај извор.

РИА наводи да је Вашингтон искористио московско протеривање двојице америчких дипломата 14. септембра "ухваћених на лицу места у шпијунским активностима" као изговор.

Русија је 14. септембра саопштила да протерује двојицу америчких дипломата које је оптужила да сарађују са руским држављанином оптуженим за сарадњу са страном државом.

(Тањуг) Фото: Илустрација: Схуттерстоцк/ Евгенил Емелианов

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Да да

07.10.2023 09:18

Паметно, паметно

ОДГОВОРИТЕ