ЦГ: У БиХ има још осумњичених за копање тунела?

Босна и Херцеговина је у фокусу црногорских истражитеља ових дана јер провјеравају да ли се тамо крију осумњичени за копање тунела испод Вишег суда у Подгорици, речено је Порталу РТЦГ.

Регион 06.10.2023 | 11:43
ЦГ: У БиХ има још осумњичених за копање тунела?

Према информацијама из истраге, не искључује се могућност да је у БиХ више од двојице осумњичених, за колико се поуздано зна да су прешли гранични прелаз Шћепан Поље 11. септембра. Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске обавили су већ претресе на неколико локација у околини Јахорине како би се утврдило да ли се особе осумњичене за копање тунела крију на том подручју, али засад нико није ухапшен.

Претреси су спроведени након што су црногорски истражни органи информисали колеге у БиХ да су двојица осумњичених побјегли на територију те државе. Друга двојица су прешли у Србију али се зато не искључује да су касније и они прешли на територију БиХ. 

Министар унутрашњих послова Филип Аџић изјавио је прошлог мјесеца да је у досадашњој истрази откривено да су у копању тунела учествовали Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32), сви држављани Србије.

Он је на конференцији за новинаре показао њихове фотографије и изразио очекивање да ће уз помоћ Србије или земаља гдје се налазе брзо бити ухапшени с обзиром на то да су, како је казао, након откривања тунела напустили Црну Гору.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске недавно су за Портал РТЦГ потврдили да су доставили податке Управи полиције Црне Горе који су се показали корисним у случају “Тунел”.

"Министарство унутрашњих послова Републике Српске има сарадњу са надлежним институцијама Црне Горе на високом нивоу. У оквиру предмета “Тунел” доставили смо Управи полиције Црне Горе релевантна сазнања којима смо располагали, а која су се показала корисним за ту истрагу", саопштили су из МУП-а РС.

Претреси су почели након што је МУП РС добио информацију да су поједини осумњичени за копање тунела испод Вишег суда прешли на територију БиХ.

Наводно, прешли су преко граничног прелаза Шћепан Поље након што су је у Подгорици откривено да је тунел прокопан.

Још траје потрага за женом која је помагала осумњиченима за копање тунела. 

У питању је Катарина Баћовић. По незваничним информацијама, истражитељи провјеравају да ли је Баћовић злоупотријебила и предмете и податке којима је приступ имала њена мајка, која је запослена је у писарници Вишег суда у Подгорици.

(РТЦГ) Фото: Влада Црне Горе

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нострадамус

06.10.2023 12:26

Па Босанци су познати као добри рудари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

06.10.2023 13:21

Има их висе него код Османагица на копању пирамиде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

А има ли

06.10.2023 14:21

За Паљевину Суда???? Зна ли се што??? Докле се стигло са истрагом??? Је ли јис на нули! И не трази се пироманииии архиву појела маца!

ОДГОВОРИТЕ