Скy открио детаље око убиства Раденка Башића

Скy открио доказе против оптужених.

Босна и Херцеговина 05.10.2023 | 18:41
Скy открио детаље око убиства Раденка Башића

Саслушањем тројице свједока јучр је у Суду БиХ настављено суђење Далибору Раилићу, Александру Миљатовићу, Игору Репајићу, Харису Гредељу, Мирјани Вујовић, Жељку Симићу и Горану Гвоздену, који се, између осталог, терете за организовани криминал, убиство начелника приједорске полиције Раденка Башића 21. марта 2022. године, те за прање новца и шверц дроге.

Узео оружје

Свједок Слободан Лукић је, заједно с оптуженим Александром Миљатовићем, који се терети као директни извршилац ликвидације Башића, радио у аутосервису “Вокић”. Лукића, који је у то вријеме био малољетан, Миљатовић је замолио да код себе држи пиштољ ЦЗ. Лукић је пристао, узео је пиштољ и однио га кући, да би потом оружје његова дјевојка пребацила у њихов стан. Свједок није ништа посумњао када је прочитао да је Миљатовић ухапшен након убиства Башића. Потврдио је да је и њега полиција ухапсила те да су му у стану пронашли пиштољ који му је дао Миљатовић.

Након саслушања Лукића, Раилићева адвокатица је затражила да тужилац објасни с ким се доводи у везу пиштољ који је одузет од Лукића, а судија је дозволио да тужилац да објашњење.

Тужилац Дубравко Чампара је казао да Тужилаштво тврди да је Александар Миљатовић продао Далибору Раилићу пиштољ који је нађен на мјесту убиства 2021. године у Приједору.

- Отварањем апликације Скy видјели смо да Миљатовић шаље слику пиштоља који је нађен на мјесту убиства човјека у Приједору 2021. године. Тај пиштољ продао је Раилићу. Сада имамо још један пиштољ, а који је дао овом момку. Доказујемо да су знали да су продавали пиштоље којима су вршена убиства и да су починили ова кривична дјела - казао је Чампара.

У медијима је раније објављено да су истражитељи отварањем Миљатовићеве Скy апликације пронашли слике пиштоља који је нађен на мјесту убиства Михајла Ступара Шмита. Раилић је од Миљатовића купио тај пиштољ за 2.000 КМ.

Свједок Никола Поповић, који има аутоотпад у Гламочанима, потврдио да је Игору Репајићу у јануару 2022. продао зелени Голф 2 за 1.000 КМ. Након што му је показана фотодокументација Голфа који је пронађен у близини мјеста убиства Башића, Поповић је казао да марка и тип одговарају те да личи на Голф који му је продао.

У марту 2022. године Игор му је рекао да би Миљатовић продао Опел Астру, али да је треба дошлепати јер јој је пукла гума. Свијетлоплаву Опел Астру су дошлепали из мјеста Чевљачани и Игор ју је на аутоотпаду раставио. Миљатовић је узео неке дијелове, а Поповић је шкољку продао на отпаду гдје су откупљивали секундарне сировине.

У оптужноици се наводи да је Миљатовић у вријеме убиства Башића користио плаву Опел Астру којом се довезао и одвезао из Приједора.

Црни џип

Лукић је, такође, испричао да је у децембру 2021. ишао с Миљатовићем у Приједор, али да га је прије уласка у град Миљатовић оставио на главној цести, а он се одвезао споредним путем, гдје је била шума. За Миљатовићевим БМW-ом отишао је црни џип. Миљатовић се брзо вратио, а за њим је отишао и џип, који се одвезао према Приједору, а они су се вратили у Бању Луку.

Бранитељица Далибора Раилића приговорила је да је свједок позициониран у односу на црни џип који се жели довести у везу с њеним брањеником.

Свједок Никола Чамбер потврдио је да је 25. марта 2022. године Поповић дошао на аутоотпад „Нино“ и продао шкољку свијетлоплаве Опел Астре.

(Аваз) Фото: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Yy

05.10.2023 19:10

Право питање ко је уопсте тај Раилиц и ко му је омогуцио да толико нарасте да наруци убиство нацелника ?! Није Приједор Москва па да нико није знао циме се Раилиц бави !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

05.10.2023 20:34

Око полицајца тај Скај ријеши али око Давида ништа, како странци не отворе ту апликацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

05.10.2023 21:40

Полако То ће бити шлаг на торту

Name

Дарио Дјапа

06.10.2023 07:24

Браво за полицију и велико постовање према вама

ОДГОВОРИТЕ