'Вјетар дува према Осијеку, још доста тога гори'

И даље гори пластика у предузећу "Драва Интернатионал", али се ватрогасци надају да би током јутра могли да угасе пожар.

Свијет 05.10.2023 | 07:46
'Вјетар дува према Осијеку, још доста тога гори'

Штаб Цивилне заштите Осјечко-барањске жупаније издао је препоруку за обуставу рада фирми у Индустријској зони Антуновац, за данас, а  више информација очекује се данас након мјерења квалитета ваздуха.

- Доста тога гори још, а смјер вјетра тренутно је неповољан за град Осијек јер сада дим иде према Осијеку. С обзиром да имамо грађевинских стројева данас ћемо покушати затрпати пожариште земљом, ако нам то температура овдје допусти. Ноћ је прошла мирно и све је у реду, а ватрогасци су цијело вријеме гасили рубна подручја – поручено је из ЈВП Осијек.

Неће бити наставе у Антуновцу и Ивановцу због ситуације с пожаром на Бријесту.

Први резултати показују загађење ваздуха које  је видљиво и без уређаја, с обзиром на то да је дошло и до неповољног времена, смог и магла су тренутно на подручју општине Антуновац и очекује се од штаба цивилне заштите препорука која ће бити објављена.

Град Осијек је на званичним страницама објавио да резултати мјерења квалитета ваздуха показују да нема загађења у граду.

Пожар који је букнуо у кругу дворишта предузећа “Драва Интернационал” је јуче локализован и под надзором, саопштило је Јавно ватрогасно предузеће Осијек.

Приликом гашења пожара ускладиштене пластике повријеђена су три ватрогасца, од којих је један задобио теже повреде, саопштила је ХВЗ.

Директор КБЦ Осијек Жељко Зубчић рекао је да је пацијент на интензивном одјељењу и на респиратору, а да је задобио опекотине високог степена на више од 50 одсто површине тијела.

Велики пожар плануо је у сриједу иза поноћи на депонији ускладиштене пластике “”Драва Интернатионал” на излазу из Осијека према Бријесту, а узрок је за сада непознат, преноси Индеx.

(Тањуг) Фото: Борна Јаксиц/ПИXСЕЛЛ

Коментари / 0

Оставите коментар