Тражити одговорне за убиства полицајаца на КиМ 90-тих

Стручњак за безбедност Дарко Трифуновић подсетио је данас да је на територији КиМ страдало више стотина српских полицајаца и да Србија сада, пошто се од ње тражи да изручи свог грађанина, треба да затражи све оне који су одговорни за убиства полицајаца на КиМ од 1980. до 1999. године - како директне извршиоце, тако и политичке налогодавце.

Србија 04.10.2023 | 18:08
Тражити одговорне за убиства полицајаца на КиМ 90-тих

Трифуновић је у изјави за Тањуг навео и да тзв. Косово није чланица Уједињених нација, односно да би Србија требало да испоручи свог грађанина непризнатој територији, додајући да поједини европски парламентарци за то чак проналазе и разумевање.

"Апсолутно Србија треба да затражи све оне који су извршили кривично дело од тероризма, убиства и свега осталог, а ради се о више стотина српских полицајаца, да сва та досијеа извуче и да европским парламентарцима достави да апослутно тражи да Косово процесуира и изручи све оне директне извршиоце, али и политичке налогодавце, и онда можемо да разговарамо за корак даље", рекао је Трифуновић.

Он је рекао и да су "неки Центар за безбедносну културу", као и поједини европски парлмантарци то што се недавно догодило на КиМ назвали - тероризмом. "Они не знају шта је безбедност. Да знају, знали би да терористи гађају цивиле, а герилци гађају војне структуре и полицијске инсталације.

Оно што се десило на Косову је тежак злочин, страдало је униформисано лице... Чак ни америчка амбасада у Приштини то није окарактерисала као тероризам", навео је Трифуновић.

Како каже, треба поставити питање европарламентарцима и свим амбасадама, као и онима из међународне заједнице који су учествовали у креирању и сецесији дела српске територије шта је са више стотина српских полицајаца који су страдали.

"Ми морамо да водимо мудру политику и да користимо дипломатију у решавању свих наших сукоба, односно да користимо и онај концепт научне дипломатије.

Да не говорим да постоји суд за ОВК. Према томе, ми то морамо да изведемо на чистац, али и да укажемо експонентима међународне заједнице који су очигледно доведени у заблуду око квалификације дела које је учињено", рекао је Трифуновић.

Упитао је зашто је живот једног Албанца важнији од стотине живота Срба, додајући да су то колеге полицајци.

"Зашто би животи стотине полицајаца били мање вредни од живота једног полицајца, наравно ми жалимо за сваким људским животом, али ако се акт насиља десио онда морамо да то гледамо кроз исту призму и наша држава сад има шансу, управо шансу коју су нашој држави одузели", рекао је Трифуновић.

(Тањуг) Фото:Тањуг

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

+

04.10.2023 19:18

Па је ли нико до сада није имао петљу и задатак, да то тражи. Закашњење толико. Па прошао сав један људски вијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ +

05.10.2023 11:22

а ко је до тада тих 80-тих како ти кажеш тукао албанцце и то гоооодинама, па неће моћи

Name

истина

04.10.2023 20:06

Друже, оде ти поприлично у прошлост. За нормалног човјека носити нечији живот на души тежак је терет. Сад се поставља питање колико су нормални догађаји што су се догодили. Животи људи су изгубљени, без обзира на националност. Зар није нормално да се то истражи и одговорни за нечију смрт казне. Погрешно је то заташкават. Уосталом, Албанци на Косову не заборављају, они држе до своје културе и обичаја а итекако добро се зна шта значи ријеч "Беса" и колико Албанци до тога држе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лице они

04.10.2023 22:33

Висе ни на "А" од албанац.

Name

МеНАГЕР

04.10.2023 20:13

А јеси и струцњак Па европљани неце да цују о неким десавањима уназад годину двије а ти би се врацао цетрдесет и двије Док је Србија имала контролу над цијелом територијом Косова нису успјели пронаци кривце за било које убиство а сада би неко требао тразити од Сиптара да то уради Ал добро морас несто реци Зарадио си дневницу Струцњак

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

04.10.2023 22:07

Овај ми личи на Ценић, лупа ко нека ствар по самару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

05.10.2023 09:36

Хајвану види се да си опсједнут политиком мрзње од свог ретардираног сефа па су ти сви они који критикују и реално износе своја видења постали издајници односно србомрзци. Благо теби хајване један.

Name

Мир

04.10.2023 22:28

Па ко и ти би се светијо а и они и ту нема краја освета са свих страна не само од Албанаца. Има ли ико нормалан и да мисли да будућност миран живот и суживот са свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелен

04.10.2023 23:14

Закон јачега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др мр

05.10.2023 07:55

Стручњак за безбједност , Трт Милојка , овај НАТО лобиста се фолира , као њему стало до српских полицајаца , опет нам спрема неку подвалу .Опрез људи ...рачуна на " кратку памет " народа ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

05.10.2023 08:15

ШТА ТИ ПРИЧАШ. ЗАР ТИ НИСИ НАТО, ЊИХОВ ВОЈНИ ЛОБИСТА. ЈА ТЕБИ НЕ ВИЈЕРУЈЕМ. ОНИ СУ ТЕ ШКОЛОВАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истраге он лајн

05.10.2023 09:02

Неће те никад га добити јер су убице хероји исто то вам је никад нико није процесуиран за убиство 22 полицајца код Мркоњић Града у мјесту Шебези а 30 година је прошло од убиства толико о том о убиствима.над Србима.Памакар по командној одговорности ако ништа друго многи нису оравду ни дочекали на жалост а прошли су пакао у заробљеништву у Јајцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудост без краја

05.10.2023 09:28

По овоме би требало процесуирати и оне што су изазвали Косовски бој 🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус-Ненад

05.10.2023 14:22

Могао би нам господине Трифуновицу несто реци о убситву полицијског инспектора Басица у Приједору,те Ненада Марковица у Бијељини ,а нису их убили Сиптари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

06.10.2023 07:58

Изузетно интелигентан, образован и прије свега реалан човјек који јако често и свој народ суочава са истином, ма колико она болна била. Овакви људи треба да су на челу или врху државног апарата, господин безбједносног јер га има у малом прсту. А ви који причате да је Нато лобиста, про западњак, плаћеник, знајте да се исти тај Трифуновић борио на Косову, а онда и у Москви као члан делегације СРЈ тражио испоруку систетма С300 прије Нато бомбардовања, што су наравно браћа Руси одбили, онако братски, једва су живе главе извукли из Москве, а на прослави Олује на улицама Загреба у јесен 1995. године, на камиону марке мерцедес уграђен систем С300, одакле то Хрватској, да није од Америке и Натоа?

ОДГОВОРИТЕ