Ово су могући узроци стравичне несреће у Венецији

Најмање 21 особа погинула је вечерас након што је аутобус пао са надвожњака у близини Венеције, пише Коријере дела Сера.

Свијет 03.10.2023 | 23:14
Ово су могући узроци стравичне несреће у Венецији

Аутобус је слетео са пута нешто пре 20 сати и пао у близини пруге у округу Местре, јавиле су италијанске новинске агенције и телевизија.

Возило је имало погон на метан, а према информацијама италијанских медија при паду је ударило у каблове, након чега се запалило.

Како пишу италијански медији, разматрају се два могућа узрока несреће. Прва хипотеза је да је возачу позлило, док у последњих неколико сати италијански медији пишу о могућности да је избио пожар у возилу пре него што се аутобус срушио са надвожњака.

"То је апокалиптична сцена. Остао сам без речи", објавио је градоначелник Венеције Луиђи Бруњаро на друштвеној мрежи X (бивши Твитер).

Италијанска Република пише да је најмање 15 људи повређено, а има их и несталих.

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони саопштила је да су њене мисли посвећене жртвама.

"Изражавам најдубље саучешће, лично и целе владе, због тешке несреће која се догодила у Местреу", објавила је она на друштвеним мрежама.

(Курир.рс/Цорриере Делла Сера/Ла Репубблица)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

О Господе

04.10.2023 08:49

БОЖЕ!!!!!! Помози нам! Туга до бола!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Италиа

04.10.2023 12:07

Аутобус је био 100%електрицни сто би рекли на струју,није се запалио прије свједоцио полицајац у цивилу који се слуцајно насао иза аутобуса и звао одма помоц,са моста је пао на електрицне каблове који су били испод моста,запалио се на удару са земљом и назалост су изгинули 21 особа медју којима је и цетверо дјеце а узрок је највероватније (јос утврдјују)позлило возацу јер нема трагова коцења….нека им је лака црна земља,мање висе сви су туристи украјинци,њемци,хрвати били у аутобусу

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

04.10.2023 12:23

Страшно.

ОДГОВОРИТЕ