Убијен амерички новинар, пронађен на улици код куће

Амерички новинар Џош Кругер убијен у својој кући у Филаделфији, у савезној држави Пенсилванији, саопштиле су данас локалне власти.

Свијет 03.10.2023 | 20:47
Убијен амерички новинар, пронађен на улици код куће

Полиција је новинара без свијести, са седам прострелних рана на грудима и стомаку, нашла на улици испред његове куће, након чега је превезен у болницу гдје је убрзо проглашен мртвим, преноси Глас Америке.

Из полиције су навели да засад нико није ухапшен и да још није познат мотив.

-На почетку смо истраге. Сагледаћемо све углове овог напада да бисмо истражили мотиве и како бисмо привели особу која је починила ово гнусно убиство – рекла је званичница полиције Џасмин Рајли за амерички портал.

Локална полиција вјерује да је неко ушао у кућу новинара, затим га упуцао, након чега је убица побјегао, а Кругер је највјероватније изашао напоље да тражи помоћ комшија.

Комитет за заштиту новинара је само у 2022. години забиљежио 67 убистава новинара, а у САД је документовано 17 случајева од 1992. године.

Од тих 17 случајева, Комитет је за 15 потврдио да имају везе са професијом новинара.

Прије него што се вратио новинарству 2021. године, Кругер је радио за градске власти Филаделфије око пет година, као директор за комуникације и портпарол градске Канцеларије за услуге бескућницима.

Награђиван је као слободан новинар, а радио је за листове “Филаделфија инквајерер”, “Филаделфија ситизен” и “ЛQБТW нејшн” гдје је писао о разним темама – од ЛГБТQ заједнице до градске и државне политике.

<див цласс="баннер баннер--мобиле ноБефоре"> <див ид="ИнТеxт_2" цласс="wрапперАд лазyАд" дата-гоогле-qуерy-ид="ЦЛиРq_рЕ2оЕДФУмгмгоду6wМАQ">

На Кругеровом сајту пише да је “познат по томе што је доживио искуства са бескућништвом, ХИВ, филаделфијском сивом економијом, траумама и сиромаштвом кроз своје текстове и коментаре”.

(Бета)  Фото: Схуттерстоцк/Илустрација

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ана

03.10.2023 21:29

Није могуће они су савремена демократска држава па да се код њи деси тако нешто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

03.10.2023 21:56

Смјена председника, министра одмах

ОДГОВОРИТЕ
Name

У њих

03.10.2023 22:05

"Независно" правосудје поставља и скида власт по директиви оних који су их за те работе инсталирали да стите њихов криминал свим средствима а за марионете правда је селективна зависно од уцинка итд....

ОДГОВОРИТЕ