Фирма тражи још седам милиона КМ за гаражу код УКЦ

Предузеће „Марковић инвест РМ“ добиће још седам милиона марака како би завршило паркинг гаражу код УКЦ-а која је по ранијим плановима већ требала да буде изграђена. Тако ће се вриједност инвестиције попети на 42 милиона КМ.

Република Српска 03.10.2023 | 15:52
Фирма тражи још седам милиона КМ за гаражу код УКЦ

Ову информацију објелоданио је данас министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

„Рађен је нови геомеханички елаборат и на његовој бази је израђен нови пројекат и нова грађевинска дозвола. С обзиром на то да та средства нису била предвиђена, а да се ради о новом грађевинском пројекту, одобрено је додатних седам милиона марака“, казао је Шеранић.

Подсјећамо, фирма „Марковић инвест Р.М.“ из Лакташа тражила је средином ове године додатних пет милиона марака и продужење рока за завршетак објекта до краја године.

Своје захтјеве правдали су тиме што је првобитни пројекат измијењен због клизишта, гдје је умјесто 100 планираних шипова уграђено 1.300, а што је поскупјело радове и продужило их за скоро пола године.

Тврдили су да је комплетан елаборат геотехнички и геомеханички урађен погрешно, те да је њихова понуда за градњу дата на основу нетачних података.

Гаража се простире на 75.000 квадрата и требала би да ријеши дугогодишњи проблем са недостатком паркинг простора код највеће здравствене установе у Српској.

Првобитни рок за њен завршетак био је почетак септембар 2022. године, али је он након тога неколико пута продужаван и гаража још није завршена нити је познато када ће бити.