Тужитељка открила детаље истраге убиства инспектора у Бијељини

Полицијски инспектор у ПУ Бијељина Ненад Марковић који је прије двије вечери убијен у бијељинском клубу “ЏИл” у тренутку несреће био је на дужности, а о његовом даљем статусу тужилаштво ће се огласити вечерас у 20:00 часова, саопштено је данас на конференцији за медије Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.

Република Српска 03.10.2023 | 15:36
Тужитељка открила детаље истраге убиства инспектора у Бијељини

Детаљи око тога како је дошло до убиства од недељу увече у Улици Меше Селимовића, када је са два хица у груди усмрћен полицијски инспектор, још су у свери нагађања, јер из бијељинског тужилаштва данас нису изнијели детаље, због, како су навели, интереса истраге која је у току.

Међутим, док се јуче могло чути да полицајац у тренутку убиства није био на дужности, данас званично стиже другачија информација.

“Ја овом приликом желим да кажем да је поступајући инспектор у то вријеме био на дужности, дакле у вријеме када је дошао у угоститељски објекат, он је обављао своје редовне послове и задатке, вратио се са увиђаја, што све има евидантирано и у књизи дежурства код дежурног тужиоца”, рекла је тужилац Сабина Хусеинагић.

О тренутка када се десило ово убиство, Тужилаштво је у сарадњи са ПУ Бијељина и УКП МУП РС предузимало све мјере и радње кроз хитно поступање, а у циљу проналаска и лишења слободе извршиоца Н.К., односно саизвршилаца Д. С.; Б. С. и Д. Ш., рекла је Хусеинагић.

Извршен је претрес објеката на три локације на подручју Града Бијељина, два путничка моторна возила, која су користили осумњичени, као и два стана на подручју Брчко дистрикта.

“Јутрос је извршена обдукција страдалог полицијског службеника, а поред тога Тужилаштво у континуитету, дакле у врло хитном поступању саслушава све свједоке и све особе које имају било каква посредна и непосредна сазнања везано за оно што се догодило ту предметну ноћ испред угоститељског објекта, дакле ради утврђивања свих чињеница које су важне за овај кривични поступак у коначници и доношења правилне тужилачке одлуке”, рекла је Хусеинагић.

Осврнувши се на одређене непровјерене информације које су објавили поједини медији, тужилац је изјавила да се никаква реконструкција догађаја није изводила у досадашњој фази истраге, јер би у овом тренутку то била преурањена радња.

(БН) Фото:БН

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Цибо

03.10.2023 15:57

И ста сад ако је тата послусник неке секте то све пада у води синцина це да добије дви три године робије и то је то...Људи у овој дрзави не разумијем да је власт и све партије коалиције овдје и суд и закон и бог и батина,,ова дрзав је дно дна сто се тице људске сигурности..овдје судство не функционисе.јер пресједник сви судове је свјетски махер Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

03.10.2023 15:58

И шта је рекла у суштини ништа ,да је човјек био на дужности ,да ће се провести истрага бла бла небитне стватри а суштину од куд тај убица на слободи а правоснажно осуђен то о том се ћути биједно и јадно кад убијају полицајце па шта онда требају грађани да очекују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qwертy123

03.10.2023 19:28

Рекла је кљусино неписмена оно сто је у њеној надлезности и дјелокругу, а све у циљу застите истраге. Неце она одговарати на питање засто је до сада био на слободи

Name

Циталац

03.10.2023 20:24

Правосназност пресуде... јеси цуо некад за тај термин? То су одвојени предмети и поступци...

Name

Идеално

03.10.2023 21:49

Па у сустини је рекла да је инспектор убијен док је био слузбено ангазован, а то би брале мој, требало дати додатну тезину...мада се код нас ниста не зна, па и да то буде олаксавајуца околност...

Name

Сраман је нерад

03.10.2023 17:31

тузилаца, судија , полиције, они су криви сто је оволико криминалаца , корумпираних политицара и остале багре по институцијама се накотило и сто је оволико људи који хоце да раде, напредују, зиве достојанствено, не буду ретардирани бескицмењаци и зомбији отисло из земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правилно

03.10.2023 17:59

Овако треба излазити Тузиластво са тачним информацијама да се не ствара лажна слика и нагадјања таблоида. Сваки дан је потребно изаћи и реци шта се може реци да градјани бар колико толико добију повјерење у ово Тузиластво. За мене је убиство полицајца на дузности пуцањ у државу и ту само доживотна робија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кажем

04.10.2023 00:25

Док траје истрага??? О томе се ћути не говори док траје истрага, тако кажу из тужилаштв+у БЛ.

Name

055

03.10.2023 18:52

Коња набијте у затвор на дозивотну, јер је то једина исправна казна за њега. Убио је цовјека из цисте обијести, свјестан да има заститу оца. Оца заједно са њим у затвор, па нека тамо стите један другог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАВ

03.10.2023 22:32

НЕМА ОВДЈЕ СУДСТВА. ТУЗИЛАШТВО. ЗАКОНА. ПА ЗАТО ОТАЦ ОД ПОКОЈНОГ ИНСПЕКТОРА УЗМИ СУДСТВО У СВОЈЕ РУКЕ. ОКО ЗА ОКО ЗУБ ЗА ЗУБ. ОЧЕ ОНИ ТЕБИ ДИЈЕТЕ И ТИ ЊИМА. ПОСЛАНИКУ ВРАТИШ ИСТО. ТО ЋЕ БИТИ ШПРДАЧИНА ОД СУДЈЕЊА. СУДСТВО У БИХ ПОНИЗАВА ЈУ ЗРТВЕ СА ПРЕСУДАМА ИСМИЈАВАЈУ. ЗАТО СТВАР У СВОЈЕ РУКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћело

04.10.2023 06:10

олош није му прво убиство убио је човјека на бруталан начин у брчком газио га аутом док није умро

ОДГОВОРИТЕ