Хемофарм покренуо акцију помоћи: Крени од себе

Дио новца од продаје пробиотика Хемофарм издваја за подршку родитељским кућама у БиХ

Босна и Херцеговина 02.10.2023 | 11:11
Хемофарм покренуо акцију помоћи: Крени од себе

-  Кроз акцију под називом „Крени од себе“, компанија Хемофарм ће до фебруара 2024. дио новчаних средстава од продаје пробиотика издвајати за набавку опреме родитељским кућама у БиХ у којим бораве дјеца обољела од малигних болести и њихови родитељи.

„Дјеца која се боре са карциномом и њихови родитељи јесу истински хероји. Њихова борба за здравље је огромна, храбра и свакодневна. Сви ми, на различите начине, можемо да допринесемо њиховој борби, јер у њу не морају да иду сами. Она не мора бити само лична. Управо ова акција је наш начин да помогнемо, јер је важно кренути од себе, кренути од појединца. Тако можемо учинити друштво бољим мјестом за живот. За нас у Хемофарму подршка заједници је наша потреба и дио наше сврхе, јер наш примарни задатак јесте брига о здрављу људи. Ова кампања спаја људе у добру, јер заједно нисмо кап, него море“, рекао је директор Хемофарма у БиХ Саша Урошевић.

Под окриљем удружења „Срце за дјецу“ и „Искра“ у Босни и Херцеговини, при клиничким центрима у Сарајеву и Бањалуци, дјелују двије родитељске куће, а ускоро се очекује и почетак рада и треће куће у Тузли. 

“Годишње у БиХ око 100 дјеце оболи од неке малигне болести. Када знамо да дјечији живот нема цијену онда је ова бројка огромна. Зато, хвала свима који помогну да што лакше дођемо до бар једног излијеченог дјетета”, изјавио је Фикрет Кубат, директор Удружења Срце за дјецу обољелу од рака.

Предсједник Удружења родитеља “Искра” Милан Берић истиче да ово удружење, кроз боравак у Родитељској кући, обољелој дјеци пружа и психо-социјалну подршку, те могућност школовања за основношколски узраст: “Један од највећих и најважнијих наших пројеката јесте управо Родитељска кућа која служи за ванболнички смјештај обољеле дјеце и њихових породица који не морају све вријеме лијечења провести на Одјељењу дјечје хематоонкологије УКЦ РС.  Значај Родитељске куће ‚Искра‚ утолико је већи, јер родитељи могу да вријеме проведу заједно и не буду сами у својој бризи и болу. Хемофармова подршка за нас значи много, јер ће се средства бити уложена у набавку опреме која је потребна за свакодневни живот  у кући“. 

Акција „Крени од себе“ је једна у низу активности које Хемофарм, као домаћа компанија у БиХ, проводи, показујући одговорност и посвећеност заједници кроз подршку здравству, привреди и друштву у цјелини.

(ПР) Фото: ПР