Заокрет: Дизни на мети жестоких критика због Бамбија

Дизнијеви планови да култном цртаном филму "Бамбију" дају модеран заокрет умањујући значај трагичне смрти његове мајке изазвали су бројне критике.

Свијет 01.10.2023 | 11:14
Заокрет: Дизни на мети жестоких критика због Бамбија

Студио Дизни објавио је да ће снимити римејк филма "Бамби" из 1942. године, као и да ће трагична смрт његове мајке бити прилагођенија данашњем добу, што је изазвало бијес корисника друштвених мрежа који су жестоко оплели. Књижевница Линдзи Андерсон Бер недавно је рекла  да ради на сценарију за поновно снимање анимираног филма.

"Желим да га оживим за данашњу дјецу на начин на који могу да се више повежу с њим", рекла је. Док је говорила како би модернизовала Бамбија да га приближи данашњој дјеци, истакла је да ће се филм другачије бавити смрћу Бамбијеве мајке.

"Не желим да спојлујем, али за третман мајчине смрти мислим да су нека дјеца, неки родитељи ових дана осјетљивији него што су били у прошлости. И мислим да је то један од разлога због којих то нису показали својој дјеци", додала је, али поједини корисници друштвених мрежа се не слажу.

"Модернизовани Бамби? Та прича има поруку и данас", "Питам се шта то значи 'модернизовано'?", Хоће ли Бамбија да претворе у лоса?", "У Бамбијевој оригиналној причи није било ничега што би вриштало 'ово је направљено 40-их'", само су неки од коментара на X-у (бившем Тwиттеру).

Дизни се раније нашао на мети критика због својих недавних промјена анимираних класика, попут одабира глумице Хали Бери која глуми Ариел у новој верзији "Мале сирене" и "Снежане и седам патуљака" у којој су патуљци замењени политички коректним створењима различитих полова.

Погледајте трејлер за нову "Малу сирену":

(Мондо.ба) Фото: Илустрација

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БЛ

01.10.2023 11:37

Неби ме цудило да Бамби сад постане Бамбица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДД

01.10.2023 12:35

Бамбијева длака мора бити тамније боје да се миграцијска пополација не увриједи јер иако му је мајка самохрана,јака и независна риђа женка његов отац је мрки медвјед из сусједне шуме.

Name

Ре ДД

01.10.2023 16:11

Да неће сад Бамби да буде у дугиним бојама???

Name

Искрено

01.10.2023 18:14

Немам појма о чему се ради у цртаном филму "Бамби", нити сам имао на чему гледати, нити сам имао времена да гледам, по читав дан сам чувао краве на њиви ! Срећа па се 92. зарати, данас сам успјешан бизнисмен, што би наш народ рекао Тајкун ! Сад када имам разне могућности, можда и погледам овај цртић и 42. !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасеци

01.10.2023 22:02

Мораце Бамби да буде црнац или педер да би наступао, изгледа?

ОДГОВОРИТЕ