За осумњиченима у афери "Тунел" претреси и у околини Јахорине

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске обавили су претресе на неколико локација у околини Јахорине како би се утврдило да ли се особе осумњичене за копање тунела испод Вишег суда крију на том подручју.

Босна и Херцеговина 28.09.2023 | 13:25
За осумњиченима у афери "Тунел" претреси и у околини Јахорине

Претреси су спроведени након што су црногорски истражни органи информисали колеге у БиХ да су осумњичени побјегли на територију те државе.

Како сазнаје Портал РТЦГ од извора блиским истражним органима у БиХ, за сада нико није ухапшен али су нађени корисни докази и информације који могу бити од велике помоћи Управи полиције Црне Горе. 

Тачан датум када су претреси обављени није познат али наши извори истичу да је то урађено недуго након што је утврђено да су осумњичени прешли на територију БиХ.

Из Министарства унутрашњих послова РС јуче су за Портал РТЦГ потврдили да су доставили податке Управи полиције Црне Горе који су се показали корисним у случају "Тунел".

"Министарство унутрашњих послова Републике Српске има сарадњу са надлежним институцијама Црне Горе на високом нивоу.

У оквиру предмета 'Тунел' доставили смо Управи полиције Црне Горе релевантна сазнања којима смо располагали, а која су се показала корисним за ту истрагу", саопштили су нам из МУП-а РС.

Претреси су почели након што је МУП РС добио информацију да су поједини осумњичени за копање тунела испод Вишег суда прешли на територију БиХ.

Наводно прешли су преко граничног прелаза Шћепан Поље након што су је у Подгорици откривено да је тунел прокопан. 

Полиција је на трагу и жени која је помагала копачима тунела. 

У питању је Катарина Баћовић. По незваничним информацијама, истражитељи провјеравају да ли је Баћовић злоупотријебила и предмете и податке којима је приступ имала њена мајка,  која је запослена је у писарници Вишег суда у Подгорици.

Од прије неколико дана, Катарини Баћовић се губи сваки траг, док је њена мајка саслушана.

Министар унутрашњих послова Филип Аџић изјавио је недавно да је у досадашњој истрази откривено да су у копању тунела учествовали Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32), сви држављани Србије.

Он је на конференцији за новинаре показао њихове фотографије и изразио очекивање да ће уз помоћ Србије или земаља гдје се налазе брзо бити ухапшени с обзиром на то да су, како је казао, након откривања тунела напустили Црну Гору.

(РТЦГ) Фото:Влада ЦГ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Да

28.09.2023 15:29

Ако су досли на Јахорину и повезали се са Додиком онда су сви они застицени ко бели медо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

28.09.2023 16:05

Кад можете мигранте запошљавати, запослите и њих, видите да су вриједни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

28.09.2023 17:21

Да није почео да се копа тунел полазна тачка Јахорина крјња тачка Подгорица судски депо. Мого далеко.

ОДГОВОРИТЕ