Подгоричанка била дио клана, нестала без трага

Пријатељи и чланови породице Катарине Баћовић, која се потражује због сумње да је део криминалне групе која је организовала копање тунела од стана у Његошевој улици у Подгорици до депоа Вишег суда, нашли су се на полиграфу.

Регион 28.09.2023 | 10:11
Подгоричанка била дио клана, нестала без трага

Како наводи црногорски Дан, најближи сродници и пријатељи осумњичене којој се од 11. септембра губи сваки траг подвргнути су полиграфском тестирању како би се утврдило да ли неко од њих има неке информације где се она крије или да ли је неко од њих у контакту с њом.

Подсетимо, Баћовић се сумњичи да је изнајмила стан из којег је копан тунел до подгоричког суда. Станодавцима је казала да намерава да у том простору отвори салон за венчанице. Стан је закупљен на период од 36 месеци, а месечна рата износила је 1.400 евра које је изнајмила на лажно име.

- Међу првим доказима који су у овом случају били презентовани јавности била је управо фотографија осумњичене Баћовић. Она је на увид за закуп стана дала лажну личну карту на име Андријана Марић. Убрзо потом она је и идентификована и кренула је потрага за њом. Откривено је да њена мајка ради у писарници у Вишем суду. Такође, истрага је открила и да је Баћовић у емотивној вези са мушкарцем из Тузи који се налази у затвору. Због тога су на полиграф позивани и његови пријатељи и родбина - наводи Дан и додаје:

- Наводно, сви саслушани су прошли полиграф, а тврдили су да не знају где се Баћовић крије, као и да се нису чули с њом од кад је истражитељи траже.

Иначе, Подгоричанин Предраг Миротић, наводни припадник подгоричког огранка кавачког клана досад је једини ухапшени због пробијања тунела до депоа. Њега је јуче саслушао судија за истрагу Основног суда у Подгорици који му је одредио притвор до 30 дана.

- Осумњиченом се на терет стављају кривична дела криминално удруживање, тешка крађа и спречавање доказивања, путем помагања. Његов бранилац, адвокатица Тијана Живковић, појаснила је да је притвор одређен због опасности од понављања дела и утицаја на свједоке. Миротић се сумњичи да је превозио особе које су копале тунел и помагао им у уклањању трагова - наводи Дан.

Истовремено, судија је одредио притвор и осумњиченим српским држављанима Вељку Марковићу (32), његовом стрицу Милану Марковићу (53), Дејану Јовановићу (30) и Владимиру Ерићу (32), и наредио издавање потернице за њима с обзиром на то да су у бекству.

Осумњиченима се на терет стављају кривична дела криминално удруживање, тешка крађа и спречавање доказивања.

Поред њих сумња се да има још НН лица за којима се трага због сумње да су били део ове криминалне организације која је наводно радила по налогу кавачког клана, тачније Слободана Кашћелана, једног од вође кавачког клана који се налази у спушком затвору.

- Криминална група је од јула купала тунел дуг 30 метара од стана у сутерену у Његошевој улици у Подгорици до зграде Вишег суда где су 8. септембра ушли у просторије депоа одакле су четри дана узимали доказе из списа предмета против окривљених. Такође, досадашњом истрагом утврђено је да су украли и оружје, тачније 15 пиштоља и три пушке - подсећа извор и додаје:

- Неколико сати пре него што је службеница открила рупу у зиду депоа, осумњичени су уз помоћ Миротића све трагове кривичног дела бацили у реку Морачу у месту Ботун где су и оставили комби којим су се превозили.

Како је утврђено, они су легално напустили Црну Гору, Дејан Јовановић је отишао за Србију, док су Вељко и његов стриц Милан аутобусом отишли за Фочу. Што се туиче четвртог осумњиченог Владимира Ерића није познато како је побегао и да ли је уопште напустио Црну Гору након кривичног дела.

Тамошњи медији објавили су и то да су им наделжни из Републике Српске помогли како би истрага напредовала.

(Дан)  Фото: Сцреенсхот ТВ Вијести

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

+

28.09.2023 12:38

Имала пајдаше у полицији. Они су најсигурнија заштита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

28.09.2023 21:30

Да је продавала резани дуван на пијаци, вец би била ухицена.

ОДГОВОРИТЕ