Шокантно свједочење радника маркета: Покварено месо провлачимо кроз винобран, а истеклу пилетину дезинфикујемо

Купујете на пример тестенине, кекс, млеко, саламу или месо, можда и обратите пажњу на рок трајања, али да ли сте икада помислили да тај податак може бити фалсификован?! Или декларације замењене? Сигурно вам никад није пало на памет да би месо могло бити више пута провучено кроз винобран и воду!

Вијести 27.09.2023 | 17:33
Шокантно свједочење радника маркета: Покварено месо провлачимо кроз винобран, а истеклу пилетину дезинфикујемо

Или да се пилићи после истека рока замрзавају, а када се покваре и на "минусу", онда се дезинфикују и продају на комаде - крилца, батаке, бело месо.

Звучи за причу "веровали или не", али баш све то се дешава. Ове шокантне тврдње изнео је један од радника једног од маркета (чије су име и презиме познати аутору). Из страха за свој посао и безбедност остао је анониман, али како каже, жели на све начине да покуша да заштити купце и открије све "прљавштине" које морају да раде радници ове фирме, јер другачије плату не би зарадили.

- Бити радник овог ланца маркета није нимало лако. Али данас посао није лако наћи, а ја морам да издржавам породицу. Дуго година сам овде и у почетку су ове радње биле за понос и сваку похвалу! А онда су се ствари много промениле. Ради се све и свашта за већу зараду, а на штету потрошача. Некада се знало ко је задужен за месо, млечне производе, пецива, воће..

- Сада сви све радимо. У исто време склањамо кутије са пролаза, сечемо месо, кријемо робу са истеклим роком, пакујемо је на рафове, поправљамо фрижидере који се кваре барем једно недељно.

И не би можда било све тако страшно, да ми за нашу бедну плату не морамо још и да варамо потрошаче, јер нам је тако наређено!

У супротном сваки минус или неостварени профит плаћа пословођа, а самим тим и сви радници из радње - испричао је овај радник, а затим открио шта се све крије иза рафова:

- Не знам ни одакле да почнем, јер толико језивих ствари има. Кренуо бих од деликатеса и меса, зато што то што се ту ради озбиљно може да угрози здравље потрошача. Ево, на пример, када нам стигне свеже месо, његов рок употребе је свега неколико дана.

Уколико се не прода све, то се наравно не баца, већ иде на даљу обраду. Прве недеље сваки дан месар га провлачи кроз винобран и воду, а ако остане у витрини и другу недељу, онда је оно потпуно покварено и морају да му се промене намена и облик.

Наравно опраће се поново у сирћету и винобрану, а затим самлети неколико пута на машини, напунити свим зачинима и од тога ће се направити кобасице и ћевапи!

Како немају декларацију за тај нови производ, сачекамо нову туру свежег меса, па њу користимо, а стару бацамо. И млевено месо је сумњивог порекла, јер више не продајемо наше свеже, на лицу места самлевено, већ га увозимо готово и залеђено!

Ништа боље, наставља саговорник, није ни када су у питању свежи пилићи који се налазе у понуди у овом маркету.

- И они имају кратак рок трајања, а када их не продамо на акцији, иду у замрзиваче, одакле се ваде и отапају на собној температури док се све не прода.

Међутим, уколико прође одређени број дана и они почну да мењају боју и мирис и тако залеђени, месар их опере у винобрану и транжира на батаке, крилца и бело месо и продајемо пиле тако распарчано.

Наравно уз замењену, односно потурену декларацију од нове туре која је стигла. А најгоре од свега је то што овај ланац маркета нема дозволу да продаје било какве врсте свежег меса у својим радњама - без даха нам човек открива детаље језивог пословања.

На питање каквим се још триковима служе у овој радњи одговара:

- Рецимо, на недељном нивоу имамо задатак да прегледамо све рафове и да видимо којим производима је истекао рок. Када их пронађемо, а углавном их буде много, дају нам ацетон и вату и редом бришемо старе рокове трајања. И ту није крај.

Пословођа или неко од нас радника онда иде и редом на те обрисане печатом ставља нове датуме који су "за продају".

Ту се обично нађу и саламе, кобасице, тестенине, понека чоколада, кекс, слане грицкалице... - открива он и моли потрошаче да добро пазе шта купују у овим радњама, а на надлежне органе апелује да је крајње време да се озбиљно позабаве начином пословања ових радњи и да заштите и купце и раднике!

(Курир.рс/Информер)  Фото:Профимедиа

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

Сасха

27.09.2023 07:43

Могли сте навести која радња... овако је безвезе цланак...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.09.2023 17:42

Важи за 100% трговачких ланаца, најпоштеније су мале трговинице, али њих су "убили" ови велики маркети.

Name

их Саса

30.09.2023 11:56

Е то не зна нико.Кад цовек мало размисли.Мозе само да му се казе а ни не мора. Питам се једноставно има ли уопсте белих оваца.

Name

Пањик

27.09.2023 07:47

Прво хвала велико овоме цовјеку,сви су скоцили на ледја пљопривредника зато да ГОВНА МОГУ ПРОДАВАТ СМЕЦЕ.Сто се тице насих заклети родољуба њима само показите саку укаканог папира ти продасе коске у гробу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филип

27.09.2023 07:52

Вјероватно нешто од овога, ако не и све, има и у нашм маркетима у БиХ али ипак требало је негдје у наслову назначити да се ради о маркету из Србије јер не вјерујем да би Курир и Информер писали о БиХ маркетима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

27.09.2023 07:54

БРАВО ЗА РАДНИКА.СВЕ ЈЕ ИСТИНА.КО МИСЛИ ДА НИЈЕ ТАЈ ЈЕ ОЗБИЉНО ПОРЕМЕЦЕН.НАЈВЕЦИ ПРОБЛЕМ ЈЕ ТАЈ СТО СУ ЉУДИ ПРОСЛИ РАТНЕ ГОЛГОТЕ, ТРАНЗИЦИЈЕ ,ГЛАД ПА НЕ ПИТАЈУ НИ ПОСТО ЈЕ СТА, НИ КОЈИ ЈЕ РОК ТРАЈАЊА РОБЕ.ЉУДИ СУ ПОСТАЛИ СВИЊЕ ЈЕДУ СВЕ И СВАСТА.БОЛЕСТ ЈЕ УХВАТИЛА МАХА И ТО БАС ОД ХРАНЕ.ЛЕТЕЦИ ЗА НОВЦЕМ ЉУДИМА ЈЕ ПОРЕМЕЦЕН УМ.КАО НЕСТО СУ БИТНИ А У СТВАРИ НЕВИДЈЕНА СТОКА.МНОГИ СУ ЗИВЈЕЛИ У БЈЕДИ И НЕ ВИДЕ ДАЉЕ ОД НОСА А ОНИ КОЈИ НИСУ ПОБЈЕГЛИ СУ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА.ОВО НИЈЕ ЗИВОТ ОВО ЈЕ НЕ ЗАПАМЦЕНО СИЛОВАЊЕ НАРОДА НА РАЗНЕ НАЦИНЕ.НИ БОГ НАМ ВИСЕ НЕ МОЗЕ ПОМОЦИ. РАЗВРАТ И ЉУДСКА БЈЕДА У СВАКОМ СЕГМЕНТУ ЗИВОТА.ЉУДИМА ЈЕ БИТНИЈЕ ДА ЛИ ЈЕ НЕКО РЕКАО МАЈМУНИ У ЦИРКУСУ ИЛИ НАЦИСТИЦКА СТОКА АЛИ ТО НИЈЕ ЗИВОТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

27.09.2023 07:55

СТРАШНО. И ЈОС ЈЕДАН ДОКАЗ ДА СМО СТОКА ЈЕР У ОВОМ ЛАНЦУ ТРОВАЊА ЉУДИ УЧЕСТБУЈЕ ВИШЕ ЊИХ И МОРАЈУ БИТИ ПОЛИЦИЈСКИ ОБРАДЕНИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

29.09.2023 12:15

А која полиција да их обради? Па у полицији такодје ради корумпирана стока и нељуди.

Name

Мирко

27.09.2023 07:57

Ово је тероризам, како другачије назвати ТРОВАЊЕ ЉУДИ,ДЈЕЦЕ ПОСЕБНО ПОСТО ВОЛЕ ЋЕВАПЕ КОЈЕ ЈА ВИСЕ НИКАД НЕЋУ ПОЈЕДТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондор

27.09.2023 07:58

Сто посто је у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каки&Пики

27.09.2023 08:01

Овај "звиждач" дакле НАСТАВЉА радити КРИВИЧНА ДЈЕЛА (угрожавање здравља и живота људи) ... Све то ради, јер му треба ПЛАТА која је "БЕДНА"?? Па зашто ризикује кривично гоњење и штети људима за БЕДНУ плату??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

27.09.2023 08:04

Није то ниста, сто нисмо заслузили, вецина се одрекла своје, домаце хране, попустила је због, на изглед, угоднијег и лаксег зивота, а и притиска власти, којој становниство није ни медју првих пет приоритета, без обзира ста писе у Уставу и ста је уопсте смисао дрзаве и њеног руководства. Треба бити свјестан да је квалитет обрнуто пропорционалан квантитету, а да је квантитет (кроз правило снизавања костања инпута, да би се увецавао профит) увијек на устрб квалитета. Некада је постојао ограницавајуци фактор у виду стандарда и строге контроле, интерне, а затим и јавне, док данас, не знате цак ни оно мало производње сто имамо, у којој мјери је ГМО, колико се цесто и колико струцно врсе било какве контроле од производње, а нароцито увоза, па до малопродаје, онда да не идем у детаље да велики трговацки ланци имају покривен и затворен круг, од увоза до малопродаје, који обухвата и заститу система од било каквих репресивних мјера и одговорности трговацког ланца, сто знаци да нити имају проблема са царињењем, а ни инспекцијама, ма цим да се слузе и колико то стетно било за дрзаву, становнике или саме запослене. Давно смо се одрекли хране и пресли на оно сто тако неко назива, велика вецина не зна како изгледа хљеб, јер је науцила да је то она векна нецега у пекари препуног десетина адитива и саке брасна које просјецан цовјек поједе за оброк, а тек млијеко, колико нас је у зивоту пробало млијеко уназад 20-30 година, да би знало како изгледа и да упореди њега са оним у трговини које се само тако зове и ту заврсава свака слицност...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попај!

27.09.2023 08:06

Е шта смо ми тог појели ни сами не знамо,а никад нећемо ни знати....????? Заложно је да и они који раде такве ствари по наређењу шефова се не буне нити коме пријављују то и такве случајеве,не вриједи за своје најближе и родбину, чувајући посао и бизнис.....још један од доказа да смо дволични,себични и да нити мало емпатије ,вјере у коју се кунемо не посједујемо....! Ваљда је вријеме да преиспита ми васпитно- образовни и људски, животни статус, знамо ли шта хоћемо,гдје и како хоћемо или је смисао само у новцу и политици.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домацинство

27.09.2023 08:06

А ја све органске производе дајем јефтиније од цијена у маркету и неце од мене да купи вец оде у бинго и купи ,неце да купи,продје поред тезге и казе ал ти мирису паприке и посто су ,ја кажем 1.5 км и казе скупо ти то ,ма мрс у п.м

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Домацинство

27.09.2023 14:07

Гдје продајете наведите локацију, ако продајете бас домаће своје производе а не са неке друге пијаце препродајете

Name

БОБ РОЦК

27.09.2023 08:07

А ракију правимо од свињских гована, јес да смрди ал се пије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

27.09.2023 08:15

То им је власт дозволила. Већина тржних центара је под контролом ткз политичара. И оне чорбе бесплатне су од тог меса. Народ само нека се Крка, а шта није битно. Необразовани и примитивни до даске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

27.09.2023 08:28

Није то ниста ново. Тако сву раде. Ако хоћеш здраво и исправно, мораш сам произвести. Ако не можеш, купујеш шта нуде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вв

27.09.2023 10:07

Пекари сијеку бајати хљеб, стављају у кесе и тако продаје у наредна 3 дана. Кад отвориш кесу оно љеб сув, ати критикујеш оног ко је купио.

Name

Ре

27.09.2023 10:21

Или мозес да одес да зивис и радис у дрзави гдје те мање трују, гдје бар инспекција изадје и казни ако некога оправдано пријавис.

Name

Борац

27.09.2023 11:22

Ово је веци отров од цадјиног гаса.

Name

СгтБруталиск

27.09.2023 08:32

Па ја кад видим 1кг овчијег сира 77 марака (не 7 већ 77) а рок трајања му 2 године. Је ли ико нормалан мисли да се тај сир баца кад му истекне рок? А шта је са чајним кобасицама, сувим месом итд.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

чегртуша

27.09.2023 08:33

Хоћете да кажете да треба да се пребацимо на паштету и паризер?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уб

27.09.2023 08:35

То је атак на здравље и убиство народа. Те особе треба обесити. То су шиптарске методе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

27.09.2023 10:11

Засто ову методу тровања и убијања народа поредите са како ви казете ”сиптарске методе”! Као прво та нација се не зову сиптари,вец албанци са Косова! Као друго,ста албанци имају са овим тровањем народа! Едикујте се и не кривите недузне људе. Ако имало имас кликера у глави и мозгу,знацес ко ово ради😡😡

Name

Купац

27.09.2023 08:36

Страшно.... Значи ако неко купи готову печену пилетину у маркету, то је тек катастрофално

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадија

27.09.2023 08:38

Који маркети то раде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

27.09.2023 09:47

Раде сви

Name

Маја

27.09.2023 11:23

Раде , то сви маркети. А народ се и по бетерио..нека себи дрзе..све је господа..Док је народ кор св..домаце и био је здрав

Name

Марко

27.09.2023 08:38

Па реците бар који маркет је у питању, овако нема никакве сврхе што је ово објављено. Или је свугдје тако?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.09.2023 10:39

Па вјероватно сви мозда понеки и ради исправно мада сумња увјек постоји

Name

Ре

27.09.2023 10:52

Све и један

Name

Зар

27.09.2023 09:00

Пошто видим да је извор из Србије зар мислите да се код нас то не ради код нас у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узас

27.09.2023 09:05

Трује се народ на све стране а нико зато не брине кад у инспекцији раде све криминалци и мафијаси светског ранга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

27.09.2023 09:15

То нам је дрзава тако средила увозе покварено а ми своје немамо гдје продати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

27.09.2023 10:20

Сто морас да продас? Ако ти је све то дрзава направила, а ти узгоји сам себи и буди здрав. Ако не иде продаја и генерално стоцарство, бави се нецим другим. Немој ме погресно разумјети, слазем се са тобом, дрзава је то унаказила и не да напријед, али моземо или мијењати себе, или мјесто зивота или дрзаву у којој вец зивимо, сто је немогуце.

Name

Гога

27.09.2023 09:19

Па ово је застрашујуће. Па зар смо толико поварени и спремни да уништавамо сами себе ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

27.09.2023 09:22

Е моја браћо нису нас отровали Американци бацањем бомби како ови наши лопови сваки дан причају и пуне нам главу.Ја се у подпуности слажем да је овај човјек изнио истину и зато нам ето толики број од малигни болести.Сваки дан једемо и уносимо у организам нездраву храну.Сваки дан нас трују и лагано убијају храном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

27.09.2023 09:25

"...открива он и моли потрошаче да добро пазе шта купују у овим радњама...". Па господо, у којим радњама? Како да пазимо кад не знамо гдје се то десава? Мада знамо ми да се тако несто свугдје десава, али ако вец имамо конкретна сазнања за неки ланац, дај изнесите. Ако прецутите нисте ниста рекли, сауцесници сте. Јер народ не мозе престати свугдје ици, гатајуци о којем ланцу прицате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бг

27.09.2023 09:46

Па то се десава у сваком трзном центру и сви то раде,ја производим органску производњу и неце нико да купи од мене него оде у трзни и купи.а јефтинији сам 30 посто

Name

Невена

27.09.2023 09:30

Ниста ново.То се ради годинама,али нико не регује.Не писе који маркети су у питању да би купци могли бити опрезнији

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Невена

27.09.2023 11:14

Удај се за мене

Name

Хе Хе

27.09.2023 09:32

И не заборавите, да су власници и газде тих тржних центара и маркета, наше највеће "патриоте", "које мисле о свом народу" ! Ово са месом и није тако страшно, страшно је све оно што се налази у конзервама, кобасицама, виршлама и саламама , е тек то није за људску употребу, али, није лако бити "париота" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

27.09.2023 10:16

У тропику прзе и пеку кибасице и месо које је покварено или истекао рок. То се десава у трну ,бања луци и тако.

Name

Ре Ало

27.09.2023 14:59

Кобасица која тек изађе са производне траке, њој је давно истекао рок ! У њој се налази врхунска хемија која прикрива смрад !

Name

Реално

27.09.2023 09:50

Сумњао јесам али да се бас иде у оволике крајности. Нормално је да спиц ребра у вакум паковању, кад продје рок, отпакују и продају у ринфузи. Има ли инспекције у овој земљи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет неко други крив

27.09.2023 09:58

Наш народ сад хоће да има сва готова јела да купи током 24х. Е то је проблем. Срамота и биједа ако куваш кући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

27.09.2023 10:18

Невјероватно! Као да сам проћитао лош сценаријо за неки хорор филм! Ако је само дијо овога што је објављено таћан, то захтијева хитну истрагу и инспекцијски надзор! Надам се да је аутор овог ћланка и обавијестијо инспекцију, о којем маркету се ради!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

изнад закона

27.09.2023 10:36

Без обзира сто си рекао истину ти и даље раидс оно сто не треба и угрозавас здравље људи. ДАЈ ОТКАЗ И ПОКУСАЈ НАЦ НОВИ ПОСАО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милà

27.09.2023 14:07

Па ста би се десило да он напусти то радно мјесто.Знамо да це доци други радник коме је потребно запослење ,брзо це га обуцити како се ста ради и идемо даље.Оваквих је ствари увјек било али не у оволк9ј мјери .На потросацу је да добро размисли гдје це куповати намирнице.

Name

XXX

28.09.2023 15:28

Сви смо дио овог страшног ланца тровања !У том смислу нам нема спаса јер нам је мозак већ затрован ! Касно је ! Ова несретна БИХ нема народа,јер народ је сила , знање, свијест !Нема тога ! Сами смо криви за сва зла !Све смо аминовали, нисмо се одупирали, борили ни за шта а имамо милион и један разлог ! Нас ни љубав према дјеци и унуцима није пробудила, никад се нећемо пробудити , никад ! Успавани смо, себични, без мозга и савјести ! Она шака освијешћених не може сама ништа промијенити када је много више оних других , успаваних Нека свако размисли о себи и за све потражи кривца у себи, тако се почиње човјек будити.... Нека нам Господ помогне, ако смо то заслужили !

Name

Сокантна је

27.09.2023 10:43

Сотонска агенда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНСПЕКЦИЈА

27.09.2023 10:52

А санитарни инспекрои ће за кафу зажмирити и све то пропустити. Јадно и бједно Пропали смо скроз на скрозззззззззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана Марија

27.09.2023 10:54

Па људи моји јел стварно мислите да има изузетака,па они раде за себе не за народ,јел ви видите колико су маркети прљави и колико смрди у маркетима посебно они дјелови око меснице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ана Марија

27.09.2023 11:39

Маркети крцати. Свим и свачим. Смрдљивим месом, трулим воћем. Инспекције су брзо правиле кућу. А ја стан изгубио за режије. Ово је све мимо Божије законе. Земља пуста, а увозе нам смеће. Мотике у руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Изнад Закона

27.09.2023 11:44

Што си неправедан. Па не може његов отказ спријечити ово зло. Сви морамо имати памет и очи. И мотике у руке, да себе спавамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.09.2023 14:35

Па свјестан је да цини зло људима и ако га пеце савјест онда макар он нек прекине са тим. А ста је овако урадио обавјестио јавност да трује људе и умјесто да прекине он и даље наставља да трује људе.

Name

XXX

28.09.2023 15:29

Нас ни љубав према дјеци и унуцима није пробудила, никад се нећемо пробудити , никад ! Успавани смо, себични, без мозга и савјести ! Она шака освијешћених не може сама ништа промијенити када је много више оних других , успаваних Нека свако размисли о себи и за све потражи кривца у себи, тако се почиње човјек будити.... Нека нам Господ помогне, ако смо то заслужили !

Name

Оливер

27.09.2023 12:50

Јест ћете народе и мишеве јер сте сами то изабрали ..Самљеће миша и додат зацина .И ето тиролске на снижење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

27.09.2023 19:05

Да видите ста се меље кад се праве кобасице, саламе, пастете, хреновке и други месни производи повратили би и дроб и дзигере, мељу све, папке, кости, козу, цријева, ректум па цак и измета буде у тој припремљеној маси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

28.09.2023 15:30

Нас ни љубав према дјеци и унуцима није пробудила, никад се нећемо пробудити , никад ! Успавани смо, себични, без мозга и савјести ! Она шака освијешћених не може сама ништа промијенити када је много више оних других , успаваних Нека свако размисли о себи и за све потражи кривца у себи, тако се почиње човјек будити.... Нека нам Господ помогне, ако смо то заслужили !

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXXX

28.09.2023 15:33

То вам је као да трчите 800 м и истрчите 500м а онда одустанете иако имате још снаге ! Тако и овај човјек! Ја разумијем зашто је то тако, али се тако не постиже ништа ! Ту је само страх побиједио !

ОДГОВОРИТЕ