Јасна порука да се неко поиграва са Републиком Српском

“То је врло лоша порука и вјероватно се ради о још једној политичкој трговини односно разговорима са странцима и “тројком””, рекао је за БН Игор Црнадак, шеф Клуба посланика ПДП-а у НС Републике Српске, коментаришући то што је Влада Српске са дневног реда сутрашње редовне сједнице повукла приједлог Закона о непокретној имовини.

Република Српска 25.09.2023 | 15:17
Јасна порука да се неко поиграва са Републиком Српском

Црнадак је у изјави БН-у казао да је симптоматично да је приједлог повучен уочи данашњег састанка партнера у власти на нивоу БиХ СНСД-а, ХДЗ-а БиХ и странака "тројке" СДП БиХ, Наша странка и Народ и правда.

“Негдје се нешто договара иза затворених врата, далеко од очију јавности и потпуно нетранспарентно. Најгоре је то што је приједлог повучен без икаквог објашњења. То је додатно понижавање Народне скупштине, свих посланика, а рекао бих и политике као дјелатности. Мјесецима су понављали да не дају имовину, пољопривредно земљиште, шуме, ријеке, а сада повуку приједлог дан уочи засиједања…То је јасна порука да се неко игра Републиком Српском”, истиче Црнадак.

Додаје да је то веома опасно.

“То је један арогантан и опасан поступак власти којим је понижен и предсједник НС Српске Ненад Стевандић на ког се људи из СНСД-а ослањају више него на половину својих људи. Нису се удостојили ни њега да обавијесте”, наводи Црнадак.

Црнадак је нагласио да опозиција на такве ствари одавно указује, те да је сваки пут ријеч о одлукама и понашању власти које су лоше и штетне по Републику Српску.

“Сваки дан који СНСД проведи на власти водећи Републику Српску је велика штета и ризик за Српску”, поручио је Игор Црнадак.