"Стоп насиљу у спорту": Управа тражи оштре санкције

Утакмицу Друге лиге Републике Српске која је одиграна у сриједу између фудбалског клуба Гласинац са Сокоца и Задругара из Доњег Црњелова обиљежила је тешка повреда фудбалера Задругара Слободана Јелића који се тренутно налази у Клиничком центру Кошево у Сарајеву гдје чека операцију. Управа Задругара од Фудбласког савеза Републике Српске тражи оштре санкције за судије које су судиле овај меч.

Босна и Херцеговина 23.09.2023 | 14:07
"Стоп насиљу у спорту": Управа тражи оштре санкције

Фудбалери Задругара из Доњег Црњелова доживјели су спортско насиље на утакмици на Сокоцу, тврде из управе клуба. Њихов играч 20-годишњи Слободан Јелић, задобио је тешку повреду ноге усред старта противничког играча. Све то прошло је без реакције судја. 


Спортски директор ФК Задругар Зоран Симић каже да сваки играч може да буде толико груб колико му судија дозволи. “Из тог разлога тај играч колико год да је он крив, десет пута је кривљи тај човјек који дијели правду. Ми смо у петом минуту утакмице знали гдје смо дошли. Да је тад санкционисао судија тог играча са жутим картоном или нечим можда би све било другачије.”


Међутим, играч Гласинца из Сокоца завршио је утакмицу без јавне опомене, а повријеђени Јелић је транспортован у Клинички центар Кошево у Сарајеву, гдје још чека на операцију.
“Десиле су се компликације, унутрашња крварења, не може се операција извршити. Минимлано ће 6 мјесеци бити на штакама, па рехабилитација још 6 мјесеци и тек за двије године ће бити поново у форми.”, изјавио је Мићо Живић, предсједник ФК Задругар. 


Дошло је вријеме да се каже НЕ насиљу у спорту, истичу из управе клуба из Доњег Црњелова. 
“Мислим да је превршило све границе, није ово први случај. Ми смо имали ситуацију гдје смо се жалили па не смијеш ни да се жалиш, добили смо 300 КМ казне да плати клуб што смо се жалили на неправилно суђење.”, рекао је Светозар Љубојевић, потпредсједник ФК Задругар.


Поднијели су пријаву Фубалском савезу Републике Српске у којој траже:
“Пријава се односи на судије које су судиле утакмицу и начинили низ пропуста који су резултовали тешком повредом 20-ег играча ФК Задругар Слободана Јелића. Тражимо да се прегледа комплетан снимак са суђења и ток утакмице те да донесете коначну одлуку о понашању службених лица, а која се односе на насилничко понашање и подстрекавање насиља у спорту од стране домаће екипе, а све то су толерисале судије које су судиле утакмицу.” реако је читајући пријаву  предсједник ФК Задругар Мићо Живић. 

У противном су, каже Живић, спремни да прекину наступе у овој сезони, јер не желе да гледају толерисање грубе игре и још повријеђених играча. 

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Иван

23.09.2023 16:02

Укинути те балван лиге, могу мислити какав се ту фудбал игра кад премијер лига ни на ста не лици. Премијер лига је ко кад се циге на цигамали састану па ваздан лопту набијају. А могу мислити друга лига републике српске која је то пропаст и катаклизма од фудбала. Само погасити то и ај разлаз море.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

23.09.2023 16:09

Нема ту пуно прице.Нек се момак опорави.А судије це стиц Бозја казна.Хоцу да верујем да тај Играц Гласинца није Имао лосе намере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попај!

23.09.2023 17:38

Тужно и жалосно,упропаштен је један дјечачки сан, једна спортска амбиција....умјесто да спорт буде часно витештво, кркани и монструми каљају углед и част народа и регије Сокоца! Жалим, али изгледа да зла коб и епитет регије није отишао даље нити стопу од онога што су били предци гдје је нож и чакија ,насиље и бруталност остали у генима.....вратимо спорт спортистима ,међеде у шуму ,золошки врт или што даље од спорта и племенитости коју спорт носи.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

23.09.2023 20:23

Како дволицни људи су ови из управе Задругара. На крају утакмице су се захвалили домацем тиму на гостопримству, захвалили се на помоци коју смо прузили момку након повреде. Лицно ми смо интервенисали да се момак упути на Косево, умјесто у Касиндо. Цак смо и звали одредјене људе да се момку помогне колико је могуце. Цак смо рекли и да цемо платити троскове Косеву. Да се разумијемо, страсно је то сто се десило. Играц домацег тима је исао на лопту мало јаце и без икакве намјере ударио момка. На свакој утакмици буде милион слицних стартова, па и горих, па не буде оваквих повреда. Након те повреде никоме се висе није ни играо фудбал, утакмица је отисла у скроз другом смјеру. И након свега, ови људи изадју и казу насилницко понасање и подстрекивање на насиље домаце екипе. А нико их такао није, нити им је било ста лосе рекао. Срамите се оваквих изјава!

ОДГОВОРИТЕ