Вучић на америчкој телевизији: Бојим се Куртијевих мјера

Председник Републике Србије Александар Вучић гостовао је у јутарњем програму "Wаке Уп Америца" на америчкој телевизији Њузмакс.

Србија 22.09.2023 | 15:17
Вучић на америчкој телевизији: Бојим се Куртијевих мјера

- Морамо да будемо објективни што је више могуће. Знате да смо ми у преговарачком процесу под окриљем Европске уније. Пре тога смо имали добре покушаје са админитрацијом председника Трампа. Ми смо покушали да имплеметирамо Вашингтонски споразум - рекао је председник Вучић одговарајући на питање новинара и додао да није постојала иста жеља и намере са друге стране.

Истакао је да је у оквиру Бриселског споразума постигнутог пре 10 година једна од обавеза приштинске стране било формирање Заједнице српских опшина, што и даље није учињено.

- Сада се бојим ескалаторних мера које власт Аљбина Куртија предузима у последње време, и које ће, бојим се, понављати и сутра, прекосутра и свакога дана - рекао је председник.

Истакао је да Курти оваквим понашањем стално провоцира Србе и да му није јасно шта очекује.

- Ја сам видео да је и државни секретар Ентони Блинкен реаговао, да је реаговала и Европска унија - рекао је Вучић и додао да те реакције ипак нису биле довољно јаке како би убедиле Куртија да престане са оваквим провокацијама.

На питање новинара да ли сматра да би реакције морале бити снажније, Вучић одговара:

- Ми бисмо волели да видимо веома јасне сигнале од америчке администрације и Европске уније. Са времена на време, усудићу се да кажем, ми добијамо сигнале, у српском смо то назвали "обостранизам", увек када треба да реагују, без обзира ко је покретач и чија је кривица увек су "две стране" - рекао је Вучић.

(Курир) Фото: Принтскрин/Инстаграм/будуцностсрбијеав

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

+

22.09.2023 20:13

БРАВО ПРЕДСИЈЕДНИЧЕ. ТРЕБА НАРОД ЗНАТИ. ЖИВИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

23.09.2023 02:03

Аљбин Куртиц је један велики провокатор то цела Србија зна А зна и Александар Вуциц

ОДГОВОРИТЕ