Откривена опрема "рудара" који су провалили у депо

Дио алата и рукавице који су, највјероватније користили “рудари” који су провалили у судски депо, пронађени су јуче у Ботуну.

Регион 21.09.2023 | 16:20
Откривена опрема "рудара" који су провалили у депо

Према истим информацијама, ти докази откривени су широм претрагом терена на ком је недавно заплијењен и комби који су користили.

Провала у судски депо примјећена је 11. септембра, када су надлежни најприје утврдили да је неко “само” испретурао доказе. Међутим, док је још трајао увиђај у обијеном депоу и летимични попис доказа у најважнијим предметима, откривено је да су лопови у депо ушли подземним пролазом из Његошеве улице број 12.

Први крупни траг у том случају – комби који су користили осумњичени, полицајци су пронашли 13. септембра. Дан касније и стан у подгоричком насељу Забјело, гдје им је наводно била база.

У досадашњој истрази, којом руководи подгоричко Основно државно тужилаштво, осумњичено је најмање девет особа, међу којима је и једна женска особа.

Истражитељи су утврдили да је она, користећи фалсификована документа, изнајмила простор у сутерену зграде у Његошевој улици, одакле је прокопан 30 метара дуг тунел до судског депоа.

У међувремену, истражитељи су добили прелиминарне налазе вјештачења трагова пронађених у том и стану на Забјелу, тунелу, судском депоу и заплијењеном комбију.

Након што су им стигли ДНК трагови, почело је упоређивање са локалним и базама полиција региона.

У међувремену, полицијски инспектори прегледају на стотине сати снимака са надзорних камера, како би утврдили да ли су се и с ким осумњичени састајали у данима припрема за упад у просторију у којој се чувају докази за најтежа кривична дјела.

Вијестима је незванично речено да су осумњичени највјероватније страни држављани, али да је послодавац готово сигурно неко из домаћих организованих криминалних група.

Министар правде Марко Ковач недавно је саопштио да је из зграде суда однесено 19 комада ватреног оружја…

Стручњаци поручују да се без детаљног пописа, односно комисијског записника о доказима који су у тој просторији били прије крађе, не може утврдити шта је све нестало, односно који су докази контаминирани…

Неколико адвоката је саопштило да ће тај случај неминовно произвести бројне негативне посљедице, које ће на концу резултирати обуставом кривичних поступака, ослобађањем оптужених за најтежа кривична дјела, али и бројним захтјевима за одштету…

(Вијести.ме)  Фото:Влада ЦГ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Илија

21.09.2023 16:58

Сигурно су користили бабајићку лооату ударника Бабајића из Тузле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ударницку знацку

21.09.2023 18:08

Оцекују.

ОДГОВОРИТЕ