Подгорица: Из суда однесено оружје из пет предмета

Говорећи о случају “Тунел”, Савић је казао да су до сада утврдили да у пет предмета недостају докази, а након што је откривен тунел у депоу Вишег суда.

Регион 21.09.2023 | 10:47
Подгорица: Из суда однесено оружје из пет предмета

Предсједник подгоричког Вишег суда Борис Савић казао је да је, након што је откривен тунел у депоу тог суда, утврђено да у пет текућих предмета недостаје оружје. Он је истакао да би у тим предметима адвокати могли да траже поновна вјештачења и додао да попис депоа није завршен, преноси РТЦГ.

Судски савјет Црне Горе расправљао је о тунелу прокопаном испод Вишег суда и евентуалној одговорности челника те институције Бориса Савића, пише портал РТЦГ.

Сједница је заказана на иницијативу министра правде Црне Горе Марка Ковача, а тим поводом саслушању је присуствовао и Савић.

Говорећи о случају “Тунел”, Савић је казао да су до сада утврдили да у пет предмета недостају докази, а након што је откривен тунел у депоу Вишег суда.

„Према садашњем стању ствари имамо пет текућих предмета у којима нам недостаје оружје. Ми тренутно радимо око 450 предмета, а у тих пет предмета се може поставити питање… Ја сам и раније рекао да су тим предмети већ вјештачени, али не можемо искључити могућност да странке траже неко ново вјештачење“, казао је Савић.

Није хтио да каже о којим предметима је ријеч, али како додаје, није могуће рећи да се ради о циљаним предметима који се односе на исту криминалну групу.

Он је казао да преглед депоа још није завршен.

„За сада не видимо да још нешто недостаје”, казао је Савић који је додао како не може искључити да још нешто недостаје.

Одговоран је каже само за то што је тунел пронађен и за то што кокаин није тамо гдје су можда починиоци мислили да јесте.

“Чини ми се, да будем циничан, да би било најбоље да нисмо ни пронашли тај тунел, сад би били мирни и не би причали о мојој оставци”, казао је Савић.

Савић је поновио да се пушка из које је убијен Душко Јовановић, лап-топ Док Квон, као и кокаин налазе на другом мјесту и да нису и ни у једном мјесту били угрожени нити компромитовани, пише РТЦГ.

(РТЦГ) Фото: гов.ме/Р.Копривица

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Основни суд Бања Лука

21.09.2023 11:10

Из депозита Основног суда у Бања Луци нестаје све што је вриједно, не копају тунел, удју господски на врата и нико не види и не чује, нити ко одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

21.09.2023 13:54

Ипак смо ми уређена држава