Ђајић: "Све који се нису учланили у СНСД одмах смијенити јер су заузели мјеста члановима наше партије"

Док пацијенти у УКЦ РС леже у нехуманим условима, без основних лијекова и медицинског особља, кухају се на +40 степени без климе и вентилације директор ове здравствене установе Владо Ђајић куха чорбу уз естрадне звијезде којима исплаћује хонораре за једнодневне забаве више него докторима за једногодишње плате.

Република Српска 20.09.2023 | 15:58
Ђајић: "Све који се нису учланили у СНСД одмах смијенити јер су заузели мјеста члановима наше партије"

Чорбе и добре пјесме, а лијекова ако буде – то је постао мото Ђајићевог живота и рада.

Умјесто да повећа плате и заустави одлазак стручних љекара у Словенију и Њемачку он под шаторима дегустира чорбе које запржавају СНСД-ове узданице Кико и Ћурле.

И док се Ђајић забавља од шатора до шатора, породице пацијената који леже у УКЦ- у ходају од апотеке до апотеке у потрази за лијековима којих нема у Ђајићевој болници.

За најосновније прегледе и прописивање терапије пацијенти чак и они најстарији од 90 година чекају по 3 мјесеца.

Нажалост, прије дочекају смрт него преглед у УКЦ-у.  Грађани су огорчени због стања у највећој здравственој установи Српске.

Јавност се све чешће пита ко плаћа ове Ђајићеве шаторске забаве и да ли је лидер СНСД-а Милорад Додик заиста покровитељ његових шаторских оргијања?

Хоће ли СНСД јавности открити колико је коштала ‘’највећа’’ котлићијада у насељу Чесма? Да ли су се тим парама потрошеним на иће и пиће могла платити дуговања запосленим у УКЦ-у који већ годинама не могу овјерити здравствене књижице због неуплаћених доприноса? 

Колико је новца потрошено на Ђајићеве забаве и колико је за тај новац могло бити купљено пријеко потребног медицинског материјала и лијекова којих у УКЦ-у нема за пацијенте, као ни нових кревета, клима, инвалидских колица за чију набавку грађани организују хуманитарне акције путем друштвених мрежа.

И док људи великог срца прикупљају средства за набавку инвалидских колица у УКЦ- у Ђајић организује журке за малољетнике уз Бресквицу, Нуцциа, Воyаге и Газда Пају који у својим пјесмама промовишу насиље и дрогу.

Ђајићево шенлучење и организовање забава у просторијама СНСД-а у Бањалуци више пута је критиковала и  кћерка лидера СНСД-а, Горица Додик.

Али Ђајић не хаје пуно шта чланови СНСД-а и јавност мисле о његовим поступцима. Он наставља и даље да се забавља по журкама и зборовима док из УКЦ излазе ужасне фотографије тоалета на одјељењима. 


Присјетимо се и случаја о којем је прије годину дана јавно проговорила виша медицинска сестра запослена у УКЦ Републике Српске Вања Субашић која је објавила видео о катастрофалном  стању у овој установи. 

У јуну ове године пацијенти су се пожалили да у УКЦ Републике Српске у гипсаони стављају тоалетни папир и убрусе уместо медицинске памучне подлошке.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић прије мјесец дана открио је нову Ђајићеву аферу  – намјештање тендера. Станивуковић је Ђајића упитао да ли у УКЦ-у перу веш или паре откривши јавности како је Ђајић покушао да намјестио тендер вриједан 13,3 милиона КМ и поново ”опере” паре.

”Работа откривања криминала на УКЦ -у је врло једноставна, голим оком се овдје види и криминал и корупција. Данас смо дошли овдје да питамо доктора да ли пере веш или паре и како је могуће да оно што су раније плаћали 5,6 милиона данас кошта 13,3 милиоња марака, коме иде та разлика од 6 или 7 милиона” – упитао је тада Станивуковић.

Станивуковић је истакао да Ђајић трује младе људе “бесплатним” догађајима које организује, а које доктор плаћа али не из свог џепа већ на уштрб здравља људи.

Јавност је шокирана понашањем директора највеће здравствене установе у Српској и с правом пита до кад ће разни Ђајићи управљати важним институцијама наше Републике и представљати се у јавности као заштитиници српског народа?

 

Гостујући у Јутарњем програму РТРС-а Ђајић је без имало стида и срама изјавио да је он добар и с полицајцима и с криминалцима. 

Јесу ли наши најбољи борци гинули да би данас Ђајић, Кико, Ћурле и њима слични преко СНСД-а ведрили и облачили институцијама и предузећима у РС?

Како је СНСД стигао до оваквих кадрова пита се и некадашњи генерални секретар Рајко Васић. 

И кад помислимо да смо већ све видјели у случају званом Владо Ђајић и да нас више ништа не може изненадити сваким новим појављивањем у медијима нам докаже супротно. Ђајић је гледаоцима РТРС- открио и шта ће у наредном периоду затражити од Додика. Ни мање ни више од шефа ће тражити да све оне који су на роководним позицијама у Српској, а нису се учланили у СНСД-а одмах смијени јер су заузели радна мјеста члановима партије?! 

По већ виђеном и добро опробаном рецепту, Ђајић ће уствари наставити да ради на уништавању подобро уништених институција Српске и цјелокупног друштва у којем на крају неће остати нико осим чланова СНСД-а попут Ћурле, Кике и сличне екипе. И Огњена Тадића који ће овај пут из Додиковог кабинета поручити – лаку ноћ Републико Српска.

(бањалука-24.цом)

Коментари / 66

Оставите коментар
Name

Миа

20.09.2023 16:02

Све це то народ позлатит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

20.09.2023 16:42

Успут, треба знати да Бањалука-24.цом који је извор овог текста је Бегицев портал, "друг" од Драска симбиозе. Молим за текст о Драску И Дриницу И колекцији станова тог младјасњег момка из Србца...

Name

Комсиница

20.09.2023 17:09

Срамоти и докторе и куваре.

Name

Ре

20.09.2023 18:50

Све је ово тачно. Нажалост, руководство је страначко и не брине за пацијенте и услове рада. Све што вриједи од доктора отишло је и одлази.

Name

Ре ЕХ

20.09.2023 18:58

Зар је вазно ко је или јели тај писао. Све је тацно,то сви ми видимо,његово дивљање и цудно понасање.

Name

Савоо

20.09.2023 20:23

Овакву будалу сераниц поставио за директора.

Name

Ја

20.09.2023 20:33

Ако богда да поцне какав рат свецемо то ријесити врло брзо и лако

Name

Ре Савоо

20.09.2023 21:49

Бас га је Сераниц поставио за директора, јел стварно у то вјерујес?

Name

ТДИ

21.09.2023 09:28

Радим у Са и свако мало кад се наидје на овакве вијест цујем питање јел овај народ у српској толико глуп па за њих гласа... изгледа јест.

Name

ре Ех

21.09.2023 11:56

Битно је да ли је ово истина или није.Ти си вјероватно гори од Ђајића али ти не правиш зло као он на УКЦ-у.Зато треба Ђајића судити а не тебе.

Name

Јебо

20.09.2023 16:07

Те онај ко те држи на положају директора.Фуј говно смрдљиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кодак

20.09.2023 20:04

Фотка је врх врхова...

Name

Фочак Р. К.

20.09.2023 16:11

Крајишници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

20.09.2023 18:17

Народ сам пише своју историју.

Name

На вријеме отишао

20.09.2023 16:12

Само посматрам са стране да видим докле ће ово гурати а грађани толерисати...ја нисам ,,одавле,,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

20.09.2023 17:20

Нека си се спасио јел треба да ти аплаудирамо,сто си отисао,ето једи тамо златном касиком и повремено се јави,и не недостајес нам уопсте...лп

Name

миловиц

20.09.2023 19:02

за (ето) ти право ниси нормалан.

Name

уххх

20.09.2023 16:14

А када високи представник покуша неке промјене, сви скоче на њега и опозиција, чак је гласнија...ја стварно не знам ку овај народ ,,ћера,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван гог

20.09.2023 16:15

Из које Вукојебине је овај Дзајиц сљего знам Дзајиц тамо око буквалека Ал ово цудо овог кловна срамота за народ никад цуо ово је тезка Дијагноза. Ал сто се народ поистовецује са Тим и таквим стварно незнам. Испливао комплексе низе вредности из детинства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

20.09.2023 17:24

Баш тако! Класичан примјер сељачића који је морао чувати стоку или побјећи у град и ићи у школу или се вратити стоци! А главни догађај у дјетињству му је вјероватно био одлазак у Бања Луку на сточну пијацу. И можете сада замислити његово лудило јер се осјећа да је ту Бања Луку "покорио" и да је "битан" и познат у БЛ!

Name

ре Ван Гог

20.09.2023 18:05

Ђајић је из Бранешаца.Али није то толико битно него је то важно да се један дугогодишњи љекар неуролог тако понаша и да су му главни пријатељи Змај од Шипова и Жаре и Гоци

Name

Ре Јинг Јанг

25.09.2023 22:40

Какво запажање??? Зар мислиш да свака особа поријеклом са села има комплексе? Комплекс може имати и особа из Лондона,као и из БЛ или са Мањаче. Не ради се о мјесту рођења него о структури личности. Веома паметних , поштених и скромних људи има и на селу ,тј.са села ,као и из БЛ итд. Исто се односи и на карактерно лоше особе.

Name

ћорак

20.09.2023 16:23

Нашта смо срамотно спали зар ова будала да води установу тај је само за Шипово да чува краве ,са Змајем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

20.09.2023 18:09

А кад врати стадо куци, ако га врати, онда га треба окупати у овој кади са фотке, и провозати овим инвалидским колицима, са фотке. Па кад падне у сепсу, онда га треба игнирисати, као сто у најбољој клиници на свету, игнорису болеснике са сепсом.

Name

РГ

20.09.2023 16:27

Погибија ће бит због Луке у СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

20.09.2023 16:29

Ста њима знаци хyгиене и услови они свако под саторима проводе вријеме а зна се кава је тамо хyгиене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

20.09.2023 16:32

Кад цитам ову прицу, Богу се морам обратити, да нам помогне, и да нас цува од глупака, луда, и слуга. И овај директор Дјајиц, се усуди прицати прицу, како је УКЦ на светском нивоу? Умирање од сепсе, у богатом делу света и у 21 столецу је могуце, али не тако цесто као у Дјаицевој светској клиници. Тако сам остао без сестре (48 година) од тетке, изгубила је главу у Дјајицевој светској клиници, на правди Бога.А цело време су лагали да је стабилна, да су сви параметри у граници дозвољеног, да је млада, и да це се извуци. Знам, сигуран сам, да је протокол лецења био хаљкав, поврсан, малимаран,неструцан, срам их било. Милим вас господине Дјајицу, цутите, каки вас није срамота, сто хидате по земљи. Бас провоцирају бес код нормалног света, срам их било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

++++

20.09.2023 16:39

Доктор Менгеле....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тнт

20.09.2023 16:43

Није само УКЦ катастрофа од здравствене установе. Треба те отићи у Добој па да видите пакао кроз који пацијенти пролазе. Овај СНСД је све уништио осим својих кућа, вила, базена, фирми...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

20.09.2023 16:45

Јаоооо срамоте, Јаооооо. Па има ли ико нормалан да смакне овог човјека. Сви смо ми били у УКЦ -у, да ли као пацијенти или посјета болеснику. Особље је катастрофа, част изузетцима који је јако мало. Стварно ме више срамота, мене лично, гледајући шта овај човјек ради. Има ли он радно мјесто, одговарност......немам ријечи. Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

21.09.2023 09:43

А тек у Бијељини, па свугде. сад су само број битан.А живот пацијената је небитан .

Name

Лошми

21.09.2023 14:36

Овим друштвом је за владо карцином, нема нама спаса

Name

ТЕШКО НАМА

20.09.2023 16:49

Даће Бог дасе ускоро пуца да гори и небо и земља. Да видимо онда које члан а ко није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руми

20.09.2023 16:52

јаде и биједа у 2023 години тако није ни у Молдавији. То ван је ентитетски УКЦ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алпа Ћино

20.09.2023 16:57

Хвала БН на овом чланку,ја таман почео размишљати,да се вратим из Њемачке,уф,добро је,на вријеме се дозвах памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

21.09.2023 14:31

горе си се усрецио

Name

Цаллахан

20.09.2023 17:02

Ко вас је..... бирали сте гледајте. Није ни код нас у Федерацији пуно боље, али је Њемацка за рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Цаллахан

20.09.2023 19:52

Не лупетај.Како је у Цазину,Кладуши.Здравствени радници у Коњицу мјесецима нису примили плате.Па није само Сарајево Федерација?!!

Name

Тоооо

20.09.2023 17:03

Ђаја, тари до посљедњег србина, али све потарите да вас нема ко олајавати по читанкама... Нека пише да сте били хероји Српске... А ми ћемо се молити за оне који су на власти јер тако наша мишија Црква каже 🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грми

20.09.2023 17:09

Ма шта овај народ чека. Ватајте дрогераше и банду док нису побјегли са новцем народним.12

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

20.09.2023 17:09

Стварно се види да човек нема ни мало чорбе у глави, дрога влада њиме. Како те није срамота какве глупости изваљујеш. Ти стварно ниси у винку-ниси нормалан. Ко тебе доведе у КЦ јадна нам мајка. Ти ниси ни за шуму, вукови би се плашили твојих фаца које слажеш на забавама са стрлетама и пијан под шаторима које куда. Гадиш се народу а пацијнтима поготово. Ниси свестан своје нискости и простаклук сељачино нај већа. Змај од шипова и градоначелник ковач су мала маца за тебе, фујјјјјј дрогерашу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

20.09.2023 17:14

ЗАЛОСНО ТО ЗНАЦИ РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ МИЛОРАДА ДОДИКА И ЊЕГОВИХ УХЉЕБА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како вас све није срамота

20.09.2023 17:16

Владо Дјајиц је људина, добат цовјек, има смисао да окупи народ. Народ воли да пјева да се забавља, цовјек је успјео да направи најбољу болницу у регији. Прије њега није било завоја, а сад се раде операције на срцу. Окупља старо и младо, ојкаце су традицијиа крајисника. Сви смо уз Владу 👍

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.09.2023 18:22

Како тебе није срамота. Ти сигурно ниси ни ушао у ту болницу. Обичан смртник може само да се помоли Богу када падне њима шака. Част докторима изузецима, а њих је врло мало.

Name

Ре

20.09.2023 18:55

Што лажеш несретнице. Знамо сви како је горе и ко је Ђајић. Теби препоручујем да потражио стручну помоћ. Прошле седмице од пријатељице моје је умро отац од сепсе. Толико о стручности, хигијени и осталом. Клима не ради, прозори блиндирани. Људи ваздуха немају. То је истина. Само ви ботови мозга немате.

Name

X

20.09.2023 19:18

Ти си уз њега и ко још? Чини ми се да си једини. Је ли те срамота?

Name

Сладја

22.09.2023 11:41

Туга и јад ко су нам водје.

Name

врцо

20.09.2023 17:22

Ма погледај их,баш су медени

ОДГОВОРИТЕ
Name

То мајмуне

20.09.2023 17:41

Видјецес гдје цес заврсити у октобру идуце године на изборима,такви трују околину а не да лијеце народ,брука за људски род

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

20.09.2023 19:33

Ни странка му нити страначки ŝефови ниŝта бољи нису,народ хоĉе и воли кркане,простаке и незналице.уживај народе у свом избору и укусу.

Name

Ре мајмун

20.09.2023 22:22

До октобра је много времена, сто прије срусити ову власт и ове будале у њој

Name

СНСД

20.09.2023 18:37

То је једна мала интересна група људи, која неда баш свакоме да им се приближи , у питању је нај обичнији бизнис,који су они разрадили до танчина, али та група има највише оних што их подржавају, значи није до интересне групе ! И ја би овако, бадава по цио дан !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

20.09.2023 18:50

Шта је било у котлићу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

20.09.2023 19:11

НЕСТО ЈЕ МНОГО ПРИТИСКАО СЕФА,САМО ЈОС ДА СЕ МАЛИ САГНЕ.БИЛО БИ ПО ЈУ СУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

20.09.2023 19:26

Шве одмах истјерат,нека иду у пет ПМ, пипиемова,То Ђајаааа,Мора се знат ко коси а ко воду ноши,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјаја

20.09.2023 19:39

Нишам жнао да шам толико популаран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

20.09.2023 19:48

Нама је најважније од свега да насе Дзаја и додик лазу уупсе и Баја. И фаз вјерујемо Баји да це са Динаре синути слобода и да цер је донети Момцило Војвода. Сви насе лазу и Дзаја и Баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАБОГДА

20.09.2023 20:01

Му дјеца лезала по овим ходницима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оиооо

20.09.2023 21:28

Бозе. Бозе. Будала. Бозе. Сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

20.09.2023 21:55

Овај лудак из бранешаца је нешто нај грђе што нас је могло задесити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орао

20.09.2023 22:07

Та је истина вец двадесет Година А тај Дзаиц то је криминалац и мјесто му је Вец одавно у Фоци као и многима из тог УКЦ Бањалука све це то дасе показе кад Ронхил побјегне у подрум у мантију Али кад Ронхила извуку из подрума као Радована и скину мантију све це признати У мали детаљ ј ста је било за 20 Година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младјен

21.09.2023 07:18

Подебљај црту,или мјењај добављаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

21.09.2023 09:29

Досао је нови КРАЉ, сад 'уклоните' потомке старог краља. Хахахахаха. Који идиоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако си доктор лијечи људе

21.09.2023 10:07

Мислим да су сви пропустили да обрате пажњу да је он у Јутарњем програму РТРС повриједио све жене у градској управи Бања Лука називајући их "Јахачицама".... Преслушајте снимак поново

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знање-Имање

22.09.2023 07:54

Јасно је ста је УКЦ када оваква будалетина стоји на целу те институције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

22.09.2023 12:58

Ђаић је корумпирани полтрон Некад је зарађивао на лажирању Инвалидских пензија а сада увлачећи се ДОДИ у персону...сем тога човјек се једноставно губи ради све сем оно што би требао... Туга...

ОДГОВОРИТЕ