Примјер за пословање у складу с ЕСГ стандардима 

МФ групација учествовала на ЕФСЕ конференцији у Сарајеву

Босна и Херцеговина 20.09.2023 | 09:45
Примјер за пословање у складу с ЕСГ стандардима 

МФ групација, скупа са својим чланицама - МФ банком и Микрокредитним друштвом Микрофин, учествовала је на конференцији „Улагање за опште добро: ЕСГ ризици за награде“ (Инвестинг фор тхе цоммон гоод: ЕСГ Риск то Реwардс), коју је 18. и 19. септембра у Сарајеву организовао Европски фонд за југоисточну Европу (ЕФСЕ). 

О интегритету чланица МФ групације те њиховој посвећености ЕСГ стандардима кроз различите програме и инцијативе говорила је Сања Бабић – Халиловић, Менаџер тржишта Микрофина, у оквиру панел дискусије „Усклађивање профита и бриге о околини у одрживом пољопривредном сектору“ (Алигнинг профит анд енвиронментал стеwардсхип ин тхе сустаинабле агрицултурал сецтор). 

Том приликом с учесницима конференције подијелила је искуства Микрофина, који је усмјерен на финансијску инклузију пољопривредника и појединаца с отежаним приступом банкарском сектору. Учешће на ЕСГ конференцији и њихова посвећеност овој области показује како и финансијске институције могу допринијети стварању позитивних промјена у друштву.

Конференција је на једном мјесту окупила кључне актере из Босне и Херцеговине и европских земаља (представнике ЕФСЕ-а, пословног и свијета финансија те јавног сектора) који се залажу за одлучније дјеловање у ЕСГ областима: заштита животне средине, друштвена одговорност и савјесно корпоративно управљање (Социал, Енвироментал, Говернанце). Кроз бројна предавања и панеле овај догађај послужио је као платформа за размјену идеја, искустава и најбољих пракси како би се постигао одрживији и одговорнији приступ пословању. 

Учешћем на конференцији још једном је потврђена снажна опредијељеност МФ групе за унапређење одрживости и друштвене одговорности у микрокредитном сектору Босне и Херцеговине, али и додатно обогаћена дугогодишња сарадња с ЕФСЕ-ом.

(ПР) Фото: ПР