Потресно свједочење глумице Милене Радуловић: Тукао ме шакама, шамарао…

Након петнаестоминутне паузе, пред Вишим судом у Београду настављено је суђење Мирославу Мики Алексићу оптуженом за полно узнемиравање ученица и силовање, а глумица Милена Радуловић наставила је да одговара на питања Алексићевог адвоката.

Магазин 19.09.2023 | 16:47
Потресно свједочење глумице Милене Радуловић: Тукао ме шакама, шамарао…

На питање да ли је позвала А. Б. да буде свједок, Милена Радуловић је казала да ниједну од дјевојака које познаје није звала јер је сматрала да је то ствар личног избора.

Адвокат Зоран Јаковљевић, који заступа Алексића, потом је упитао да ли је школа глуме коју је похађала, а чији је власник Алексић, била обавезна, на шта је Радуловићева одговорила одрично. Потом је адвокат упитао због чега је онда ишла у њу.

„Ја сам је похађала од 11. до 17. године. Стекла сам своје пријатеље, научила сам много ствари. Научила сам да волим позориште“, рекла је Радуловићева.

Адвокат ју је упитао да ли јој је то било важније од психичког и физичког здравља.

„Како сам могла знати да ће ми се то десити. То је место које сам волела највише. Место на ком сам се осећала најсигурније и које сам волела. Када се десио тај први пољубац у октобру била сам у шоку. Покушала сам да оправдам, мислила сам да је то тест да види да ли сам јака. Онда је на часу једном прстима пентрирао у моје тело. Тада сам схватила да нешто није у реду. Осетила сам издају, човек коме сам највише веровала ми је начинио тако нешто. Изгубила сам самопоуздање. Питала сам се зашто баш мени? Осетила сам се прљаво“, казала је Радуловићева.

Радуловић је испричала да силовање није раније пријавила, између исталог, јер га се плашила и јер је показивао да има моћ и како може да манипулише тиме шта је вјежба, а шта не па ју је, како тврди, једном приликом пред групом полазника школе истукао. Испричала је да ју је шамарао, тукао шакама, да је ударила главом у ормар, када је схватила да све то није вјежба.

Она је, подсјећања ради, преходно испричала да је више пута жељела да каже Алексићу да престане са тим непримјереним радњама.

„Желела сам више пута да му кажем. Желела сам више пута док се не догађају те радње, постојали су часови када није било напада да му кажем да ме пусти на миру, да ми каже зашто то ради“, рекла је глумица на данашњем рочишту.

Одговарајући на питања истакла је да му касније није рекла, али је описала како је изгледало када се затекне у истој просторији с њим.

„Касније, када сам била принуђена да будем у истом простору с њим, само сам желела да се склоним, побегнем, нисам желела да имам икакву комуникацију с њим“, рекла је она.

Млада глумица је изјавила и да је пријаву одлучила да поднесе након што је разговорала са колегиницом, Ивом Илинчић. Како је рекла, тада су њихове породице већ знале шта су доживјеле.

„Када су ме позвале Т. Ђ. и М. Ђ. и испричале своју причу, тада сам одлучила да сам спремна да о свему проговорим. Децембра, пре подношења пријаве, рекла сам да не могу да ћутим и да се осећам криво што ништа досад нисам урадила. Тада сам имала жељу да не почне друго полугодиште у школи јер сам знала да Мика има групу од пет, шест девојака. Знала сам да је радње радио у каснијем периоду, у другом полугодишту. Била сам сигурна да ће три од шест девојака да претрпе неки види узнемиравања“, рекла је храбра глумица.

Одговарајући на питања адвоката истакла је да је Алексић то чинио многима, и у њеној групи у школи.

„Те особе нису хтеле да проживљавају ово понижање које ја свакодневно проживљавам“, рекла је она, а преноси Нова.рс..

Алексић је, подсјетимо, оптужен за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању. Њега је прва за сексуално злостављање пријавила управо глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге дјевојке.

( Независне / Фото: Н. Скендерија / Зоран Јовановић Мачак)

Коментари / 0

Оставите коментар