Идентификовани скоро сви који су копали тунел у Подгорици

Министар унутрашњих послова Филип Аџић, рекао је, гостујући на "ТВЦГ", да су "идентификоване" готово све особе које су учествовале у копању тунела у Подгорици, као и да ова афера представља један од највећих удара на институције система.

Регион 18.09.2023 | 22:45
Идентификовани скоро сви који су копали тунел у Подгорици

- Чудно је што се ми чудимо да постоје овакве ствари када већ знамо какве смо институције затекли и како су људи у институцијама били повезани са криминалним организацијама.

Поједини од њих су ухапшени, а неки се и даље налазе у институцијама. Сада се мафија покушава спасити казне која их неминовно чека. Задовољан сам током истраге око овог случаја - нагласио је Аџић.

Он је додао да је извештавање медија отежало да се дође до лица који су починиоци дела, те навео да истрага иде у добром правцу.

- Имамо идентификовано већи број лица. Идентификовали смо особе које су учествовале у копању тунела. Очекујемо да тим истражитеља из Црне Горе посети Београд и да у сарадњи са њима покушамо да лица која су починила ово дело приведемо правди. Чекамо потврду од земаља из којих лица потичу, да добијемо потврду - нагласио је он.

Похвалио је и акцију полиције

- Похвалио бих акцију Управе полиције и Управе царина који су спречили шверц пола тоне дроге. Показујемо да када има воље и добре сарадње између институција можемо имати добре резултате - додао је Аџић.

Он је објаснио и да шут није изношен из просторије, те додао да је све било добро смишљено и испланирано.

- Све се поклопило са одмором једног од запосленог задуженог за депо, са радовима на Вишем суду, са смрћу једног од власника станова - додао је он.

"Хвала госпођи са реумом"

Лидер ДНП-а Милан Кнежевић захвалио се госпођи која је имала реуму и због које се открио и тунел.

- Да је била нека млађа, можда се ништа не би открило. Завиди нам Колумбија на овоме. Није ми јасно који је случај из тужилаштва закључио да је ово надлежност Основног државног тужилаштва - додао је Кнежевић.

Он сматра да без подршке неког из Вишег суда овај тунел не би био копан.

- Ово је организована криминална група и ово не може да буде надлежност ОДТ-а. Мислим да је господин Борис Савић требао да поднесе оставку на место председника Вишег суда.

Ми овде сад имамо лицитирање, помињани су држављани Србије, Албаније, неки Руси који су наводно копали да мене и Мандића извуку из Вишег суда - навео је Кнежевић.

Функционер ДПС-а Предраг Бошковић оценио је да је у питању невиђени скандал, а додао је да су заказале институције.

- Агенција за националну безбедност је промашила своју сврху. Али кад погледате ко покрива функције, због незнања и необавештености је дошло до овога. Највећа одговорност је на АНБ-у и МУП-у.

АНБ је морала знати који се станови граде, који се станови издају. У нека срећнија времена неке фирме нису могле да дођу да раде у близини штићених објеката - истакао је Бошковић

"Службама безбедности се баве некомпетентни људи"

Он је додао да медији нису криви за отежавање истраге, већ Управа полиције из које су, како је истакао, те информације стизале.

- Службама безбедности се баве некомпетентни људи који су довели да се ово деси - истакао је Бошковић.

(Курир)  Фото: Раде Копривица/Влада Црне Горе

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Домаци странац

18.09.2023 23:26

И? Идентификовани? Похапсени? Надјени отудјени документи и доказни материјал? О несреце једне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колимбија буквално

19.09.2023 06:52

И то да иде у ЕУ!?

ОДГОВОРИТЕ