Полиција саопштила: Кавчани имали лажне идентитете у СА

Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево огласило се након хапшења двојице припадника Кавачког клана које се одиграло у недјељу, 17. септембра.

Босна и Херцеговина 18.09.2023 | 18:20
Полиција саопштила: Кавчани имали лажне идентитете у СА

Како је раније саопштено и за Клиx.ба потврђено, у недјељу навече су полицајци МУП-а КС ухапсили двојицу држављана Србије за којима је била расписана потјерница, а акција је изведена на двије локације у Сарајеву и Источном Сарајеву.

Ријеч је о Душану Јовановићу и Дарку Дуловићу.

Из МУП-а Кантона Сарајево данас је саопштено да су ухапшени због постајања основа сумње да су починили кривично дјело "Фалсификовање исправа".

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, у сарадњи с припадницима Обавјештајно-безбједносне агенције Босне и Херцеговине, лишили су слободе два мушкарца Душана Јовановића и Дарка Дуловића држављани Србије", саопштено је из МУП-а КС.

"У тренутку хапшења, ови мушкарци су имали идентификациона документа Босне и Херцеговине, с идентитетима различитим од стварних, због чега постоји основ сумње да су починили кривично дјело 'Фалсификовање исправе'", додају из МУП-а КС.

Особе лишене слободе су предате у надлежност Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

Управа полиције МУП-а КС наставља, у сарадњи с другим агенцијама за проведбу закона, интензиван рад на документовању криминогених активности ових лица.

Такође, из Тужилаштва Кантона Сарајево саопштили су да су двојица осумњичених за кривично дјело "Фалсификовање исправа", предати у надлежност Кантоналног тужилаштва КС.

Биће задржани 24 сата и у том законском року, а након анализе прикупљених доказа, поступајући тужилац одлучиће о даљим мјерама.

(Клиx)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

анна

18.09.2023 20:03

Само их посаљите у Зеницу. Тамо це пропјевати, због цега су досли и, ко их је послао ту!

ОДГОВОРИТЕ