Одржан Дан отворених врата о програму суфинансирања куповине сеоских кућа

У просторијама Градске управе у Бијељини, данас је одржан Дан отворених врата о теми Програм суфинансирања куповине сеоских кућа на подручју општине. 

Република Српска 18.09.2023 | 17:25
Одржан Дан отворених врата о програму суфинансирања куповине сеоских кућа

Заинтересовани за куповину сеоских кућа на подручју Бијељине, за шта је дио средстава као помоћ младим брачним паровима обезбиједила и општина, имали су прилику да у оквиру Дана отворених врата, других на ову тему, добију све информације везане за програм који је у току.

“Ми имамо сеоска подручја на територији општине Бијељина која су све више пуста и управо да би зауставили тај негативан тренд, град Бијељина је ушао у тај пројекат. Ово је прва година, по узору на Србију,” појашњава Сретен Вучковић из Одјељење за пољопривреду, ГУ Бијељина.

Деветочлану породицу ускоро планира да напусти, кроз овај програм, Јелена Жужа, како би започела одвојен живот са својим изабраником. Парцелу и кућу су већ изабрали у Дворовима, а каже да би им средства које је град обезбиједио покрила скоро трећину цјелокупног износа.

“Пријавили смо се у прошлом мјесецу, те предали сву потребну документацију, да бисмо добили помоћ како би ријешили своје стамбено питање. С обзиром да су цијене квадрата стана тренутно веома високе, а ја тренутно незапослена, мислим да нам се ово сеоско домаћинство више исплати, а сматрам иначе да је живот на селу много здравији И љепши него у граду”, каже Жужа, која је мастер проф. енглеског језика и књижевности.

“Услови нису заиста ригорозни, ово је помоћ особама млађим од 45 година које немају кров над главом да им град помогне са 50 посто, односно максимално до 20.000КМ, по једном кориснику”, додаје Вучковић.

Услов за младе брачне парове је да у периоду од 5 до 10 година живе у новој некретнини, те да исту не могу продати у наведеном периоду. Конкурс за овај програм отворен је до 01. новембра.

(БН)  Фото:БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Прасеци

19.09.2023 00:14

Ви као Свица и Италија, браво за идеју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исто

19.09.2023 16:12

ко свица само нема дјеце.Мој добри бн и Петровицу.Ста вам вриједи слава кад је немате са ким славит..

ОДГОВОРИТЕ