Платио двојника да полаже возачки испит уместо њега!

Један Белгијанац, мушкарац из Гане који живи у Белгији постао је толико фрустриран због сталног пада теоретског дела возачког испита да је платио двојника да полаже возачки (саобраћјани) испит уместо њега.

Занимљивости 18.09.2023 | 15:32
Платио двојника да полаже возачки испит уместо њега!

Серж, имигрант из Гане који живи у Грамонту у Белгији, више од годину дана мучио се да положи испит за возачку дозволу.

Човек је вец́ добио дозволу у својој земљи, али није могао да је користи за вожњу аутомобила у Белгији, а теоријски део испита му је задавао озбиљне главобоље.

Серж је покушао и пао на тесту 12 пута, али није могао тек тако да одустане, јер му је возачка дозвола отворила неке веома уносне опције у Белгији. На крају је одлучио да је варање његов најбољи избор, па је почео да тражи некога сличног изгледа да полаже тест у његово име.

После неког времена, Серж је упознао Жилијена, колегу имигранта из Конга, који не само да је изгледао помало слично, вец́ је, што је најважније, вец́ добио белгијску возачку дозволу. Њих двоје су се сложили да је полагање теста у Монсу, у белгијској регији Валонији, боље јер су испитивачи у француском говорном подручју сматрани блажим од оних у Фландрији.

Нажалост, њихова процена попустљивости испитивача била је погрешна. Чим је Јулиен једном од испитивача дао Сержову личну карту у соби за испите, знао је да је у невољи. Уместо да га једноставно погледа, особа је помно испитивала Жилијена и примец́ивала разлике између њега и Сержа. Обојица су на крају приведена и недавно су се појавили пред судијом.

“Без будности овог лица (истражитеља) он би добио возачку дозволу, иако није способан да вози на нашим путевима“, рекао је тужилац о Сержу на суду.

Мушкарац из Гане оптужен је за превару са идентитетом, иако је користио своју праву личну карту. Тужилац је објаснио да је, чим је његова лична карта доспела у руке саоптуженог у корист Сержа, технички постала лажна.

Сада се суочава са условном казном од годину дана иза решетака, док су у Јулиеновом случају тужиоци тражили две стотине сати друштвено корисног рада. Казна је предвиђена за месец дана.

Сержов адвокат је рекао за Ла Либре да још увек није добио возачку дозволу, али може да добије посао у локалној компанији за паковање до које може да стигне возом…

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар