Ускоро би могла бити позната имена копача тунела

- Истрага у Црној Гори би данас требало да добије прве прелиминарне резултате вештачења трагова изузетих током увиђаја у депоу Вишег суда, тунелу којим се дошло до њега и стану из ког је копан, а међу њима и анализе биолошких трагова рудара мафије, а већ ове седмице могла би да буду обелодањена имена "копача", пишу подгорички медији.

Регион 18.09.2023 | 10:21
Ускоро би могла бити позната имена копача тунела
Позивајући се на извор из истраге, подгоричке Вијести пишу да ће им први прелиминарнии резултати вештачења били од помоћи да путем међународне правне помоћи потврде идентитет шесторо осумњичених за копање тунела и припремање терена.
 
У међувремену, полицијски инспектори прегледају на стотине сати снимака са надзорних камера, како би прецизно утврдили да ли су се и с ким састајали у данима када су припремали упад у просторију у којој се чувају докази за најтежа кривична дела.
“Свакодневно се дају и нови налози за изузимање снимака с надзорних камера широм Подгорице”, казао је један од саговорника.
 
Исти извор рекао је да је одлука Д. П. да одбије полиграфско тестирање приликом саслушања због обијања судског депоа усмерила истрагу у још једном правцу.
 
Д.П. је, иначе, према писању Вијести, близак сарадник председника Вишег суда Бориса Савића.
 
Портал РТЦГ пише да би црногорска полиција могла већ ове седмице да обелодани имена осумњичених за копање тунела и друге важне детаље о овој криминалној операцији.
 
Према сазнањима портала из сектора безбедности, помак треба очекивати током ове седмице, а полиција, како наводе, има генерално сасвим јасну слику о томе шта се дешавало у вези са копањем тунела.
 
Званично је потврђено да црногорски истражитељи траже шест особа осумњичених за копање тунела. Форензичари су изузели трагове из стана, који ће бити предмет вештачења, а истражитељима су одмах након откривања тунела достављени и снимци са зграда у Његошевој улици.
 
(Тањуг) Фото: Агенције/Архива

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Илија

18.09.2023 10:30

Сигурно је копао тунел Алија Сиротановић са својим коморатима они су из БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тото

18.09.2023 12:13

Нису битна имена копача . Опет по сиротињи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

18.09.2023 13:53

Неко је гледао пуно америцке филмове..

Name

Боки

18.09.2023 15:52

Ко је дао налог је битније него ко је копао.