Откривени нови шок детаљи прокопаног тунела у Подгорици

Албански држављани, који су легално ушли у Црну Гору да би радили на грађевинама, били су ангажовани на прокопавању тунела до депоа Вишег суда у Подгорици.

Регион 15.09.2023 | 13:26
Откривени нови шок детаљи прокопаног тунела у Подгорици

Црногорска полиција још није открила ко је и шта тражио у депоу Вишег суда, непознато је име налогодавца, као ни праве мотиве овог криминалног подухвата, незабиљеженог у Црној Гори.

Пошто је у уторак саопштено да је до депоа Вишег суда у Подгорици прокопан тунел из сусједне зграде, брзо се утврдило ко је власник и коме је стан издат на одређено вријеме.

Према информацијама Вијести, власница простора у сутерену зграде у центру главног града, на саслушању у Основном државном тужилаштву је испричала да не зна ко је женска особа којој је издала стан и да је контакт са њом остварила преко једне подгоричке агенције за некретнине.

Наводно, испричала је да је та женска особа, која је, како се сумња, користила лажна документа, закупила пословни простор на приземљу и сутерен који је у њеном власништву.

Рекла јој је да ће она сама средити празан простор, како би га прилагодила за бизнис који жели да покрене – салон венчаница, сазнају Вијести.

Власници стана плаћене су две кирије унапред, односно 2.800 евра и након тога није имала контакт са женом којој је простор издат.

Током јучерашњег дана полицијски инспектори су обилазили подгоричке радње боја и лакова као и радње специјализоване за продају грађевинског материјала, тражећи од запослених податак да ли је неко у посљедња два мјесеца куповао веће количине алата и пур пјене.

Интересантно је да су инспектори запосленима у овим радњама, у потрази за осумњиченим копачима, показивали фотографију комбија коју је, како се сумња, користила ова група. То сугерише, иако постоје незваничне информације да су “рудари” идентификовани, да полиција још покушава да потврди њихов идентитет.

И након откривања детаља из истраге, остале су многе недоумице. Прије свега: нејасно је и како је било могуће да се шесторица радника два мјесеца крећу око зграде Вишег суда, носе ранчеве када излазе и улазе у стан, марљиво копају и дању и ноћу, а да то нико из сектора безбједности и обавјештајне заједнице не примјети

Чињеница да, након што је откривен упад у депо Вишег суда, полиција није за девет сати претраге могла да пронађе рупу промјера 50 са 40 центиметара, свједочи или о неспособности или (не)обучености руководства полиције коју предводи Никола Терзић.

Могућност да се догодио упад у зграду Вишег суда у понедељак је пријављен полицији, пошто је архивар прегледом депоа утврдио да се дио предмета не налази на свом уобичајеном мјесту. Наредног дана, јавност је обавјештена да су службенице суда током ноћи, радећи на попису предмета у депоу, случајно откриле рупу од тунела.

Предсједник Вишег суда у Подгорици Борис Савић је уторак саопштио да је приликом пописа у приоритетним случајевима утврђено да готово ништа не недостаје.

Међутим, већ наредног дана, у среду је незванично потврђено да је пописом евидентиран нестанак неколико комада оружја. Министар правде Марко Ковач је, гостујући синоћ на Телевизији Вијести, саопштио да је 19 комада оружја нестало, али није објаснио – због чега је уопште била потребна та крађа.

Замјеница предсједника Вишег суда у Подгорици, суткиња Весна Ковачевић је потврдила ову информацију и појаснила да се ради о судским предметима који су већином правоснажно окончани, док је мали број оних предмета који су у раду.

(Блиц)  Фото:Влада ЦГ/Анадолија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мило

15.09.2023 14:19

Ја ту нисам имо шта да кријем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

15.09.2023 14:36

Све је то сумњиво! Зашто нису прећутали да су сазнали за тунел и у ту просторију поставити специјалце па чекати да се појави лопов! Овако на сва звона објавили а лопови су сад можда у Америци или било гдје ван земље!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дража

15.09.2023 16:29

Браво Перо То јесте права дијагноза , Све се то уради са намјером , ништа није без разлога…

Name

цх

15.09.2023 15:34

Риба смрди од главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пера

15.09.2023 15:49

Тачно. Крије Лопов лопова. Систем сав труо. И МУП водио шансу. Сарађују на цијелом Балкану, да се и они обогате.

ОДГОВОРИТЕ