М:тел подржао акцију-сачувајмо здравље и енергију

Град Бијељина ће се и ове године, традиционално, придружити бројним градовима који обиљежавају „Европску седмицу мобилности“ у периоду од 16. до 22. септембра.

Република Српска 15.09.2023 | 11:22
М:тел подржао акцију-сачувајмо здравље и енергију

Овогодишња тема Европске седмице мобилности је “Сачувајмо енергију”. Како је цијена енергената све више у порасту, важно је штедјети енергију и кроз одрживу урбану мобилност.

Такође, управљање јавним превозом и даље представља велики трошак за градске буџете.

Смањење овог трошка кроз енергетски ефикасан транспорт ће подржати приступачну и одрживу саобраћајну инфраструктуру Грађанима ће градска управа Бијељине, кроз активности предочити погодности алтернативних начина превоза за њихово здравље и добробит планете земље у сарадњи за бројним партнерима.

Од бројних активности, издвајамо ону у недјељу, 17. септембра која   ће протећи у знаку велике бициклистичке вожње од Градског трга до Еко-визитор центра, под називом „20-ка за здравље“.

Поред тога, биће организована трка са препрекама дјеце, старости од 3 до 12 године као и Фитнес на отвореном за одрасле. м:тел је подржао организацију овог догађаја, те ће,између осталог, 400 тркача носити мајице м:тел-а као знак подршке овом  догађају, чији значај превазилази локалне оквире и има планетарну димензију.

(ПР)