За спорт у школама: Нова опрема из Моззарта за основце у Карановцу и Трну 

Прве кошаркашке, фудбалске, рукометне или одбојкашке кораке бројни успјешни спортисти направили су на часовима физичког васпитања у основним школама. Добро познатим стазама успјеха кренуће и основци из Карановца и Трна на чије адресе је стигла нова спортска опрема- мајице и лопте из компаније Моззарт. 

Република Српска 14.09.2023 | 16:43
За спорт у школама: Нова опрема из Моззарта за основце у Карановцу и Трну 
Осим талента и труда, за квалитетне часове потребна је и адекватна спортска опрема коју ће у новој школској години користити ученици основних школа Милан Ракић и Десанка Максимовић.
 
У разговору са наставником физичког, који је указао на дотрајалост и недостатак спортске опреме, дошли смо на идеју да се обратимо компанији Моззарт која помаже бројним школама. Руководство школе, као и ученици и наставници увијек се обрадују јер је донација доказ да још постоје људи и компаније које желе да улажу у школство, односно образовање и нашу дјецу. Ђаци су одушевљени новом спортском опремом на којој се захваљујемо Моззарту - каже Данијела Мирковић, директорица ОШ Милан Ракић Бањалука. 
 
 
Ова школа је почела са радом давне 1927. године, а објекат централне школе у Карановцу изграђен је 1976. године.  Тренутно имају 263 ученика, од којих је у централној, деветоразредној школи у Карановцу 167, у подручној, деветоразредној у Новоселији 87, а у подручном одјељењу у Љубачеву, које образује до петог разреда, девет ђака.
 
Нова спортска опрема обрадовала је и основце школе Десанка Максимовић у Трну код Лакташа. Ова деветољетка основана је 1930. године, а тренутно је похађају 1.022 ученика у централној школи у Трну и подручној у Гламочанима. 
 
 
Вољели бисмо да има више компанија које су друштвено одговорне попут Моззарта. Њихова донација значајна је за побољшање квалитета наставе физичког и здравственог васпитања и више активне и веселе дјеце – каже Радослав Савановић, директор ОШ Десанка Максимовић.
 
 
Овим донацијама, компанија Моззарт је испунила обећање да ће почетком нове школске посјетити ђаке више основних школа и уручити им поклоне. Њихове донације ће овог мјесеца стићи на адресе још неколико школа у Српској. 
 
 
(ПР) Фото: ПР