Деди (82) напалтили казну јер се због навигације "изгубио" у Лондону

Човек у својим 80-им годинама који се изгубио у Лондону током шпица је кажњен казном УЛЕЗ у износу од 800 фунти. Роџер Вотс је био на путу за Дорсет из своје куц́е у Норичу када га је сателитска навигација упутила у престоницу Лондон где је провео сате покушавајуц́и да побегне из Лондона.

Занимљивости 14.09.2023 | 15:31
Деди (82) напалтили казну јер се због навигације "изгубио" у Лондону

Овај 82-годишњак каже да се на крају изгубио и да га је онда ухватила нова лондонска зона ултра ниске емисије (УЛЕЗ), која возаче са старијим аутомобилима кошта 12,50 фунти дневно.

Роџер је изјавио медијима следеће: “Нисам био у Лондону од 70-их, па када сам се изгубио, једноставно нисам имао искуства да изађем. На крају сам прошао кроз УЛЕЗ зоне.”

Контроверзну шему увео је градоначелник Лондона Садик Кан да смањи загађење ваздуха у престоници. Ако возачи не плате накнаду, суочавају се са казном од 180 фунти.

Роџер каже да је своје путовање започео у Норичу у Норфолку у својој Сеат Алтеа из 2009. године, да би покупио караван у Дорсету. Објаснио је да му се активирала сателитска навигација и повела га кроз Лондон.

Његово четворосатно путовање трајало је девет сати и на крају га је коштало дизела у вредности од 300 фунти, а три недеље касније добио је писмо у коме се потврђују оптужбе, а пошто није платио у грејс периоду, Транспорт за Лондон му је повец́ао казну на 810 фунти које каже да не може приуштити преноси миррор

Роџер је рекао: „Речено ми је да ц́е казне и даље расти, тако да још увек није завршено. Једино што могу да урадим је да покушам да добијем помоц́, па сам био у Савету грађана који су ми дали неке контакт податке за правни тим. Веома је стресно јер не могу да прикупим потребну готовину за плац́ање и одузима ми толико времена покушавајуц́и да ово средим. Међутим, бориц́у се до краја – ове велике компаније претпостављају да их нико не може дирати – али морац́е ово да изнесу до краја.”

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Шта

14.09.2023 20:38

Овај ради за воланом у деветој деценији?

ОДГОВОРИТЕ