Новак Ђоковић стигао у Веленсију, игра за Србију

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић стигао је данас у Валенсију, где се прикључио саиграчима из Дејвис куп репрезентације Србије. 

Тенис 13.09.2023 | 16:11
Новак Ђоковић стигао у Веленсију, игра за Србију

Ђоковића је на аеродрому у Валенсији дочекао велики број новинарских екипа, а поздравио га је и његов велики пријатељ, бивши шпански тенисер Фелисијано Лопез, који је директор Дејвис Купа. 

"Играње за моју земљу је велика част и велики понос. Драго ми је да сам поново у Валенсији, ово је диван град у којем сам некада давно играо. Нисам дуго био овде, али се радујем што сам се вратио у Валенсију", рекао је Ђоковић новинарима на течном шпанском језику.

Ђоковић је у недељу увече освојио УС Опен и тако подигао 24. пехар на гренд слем турнирима, а синоћ је у Београду прво био на спектакуларном дочеку за сребрне кошаркаше из Маниле, а затим и на прослави са њима у једном београдском клубу.

Србија је у првом колу групне фазе без Ђоковића у тиму победила Јужну Кореју, а у петак игра против домаћина Шпаније, који је ослабљен неиграњем Карлоса Алкараза и Рафаела Надала. 

У суботу ће се Србија састати са Чешком. 

Селектор Виктор Троицки ће моћи да рачуна на Ђоковића у та два меча. 

По две првопласиране екипе из све четири групе обезбедиће учешће на финалном турниру Дејвис купа који је на програму од 21. до 26. новембра у шпанској Малаги.

(Тањуг) Фото: Тwиттер/Принтсцреен/Давис Цуп

Коментари / 0

Оставите коментар