Други сет био ми је један од најтежих у каријери

- Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић изјавио је данас да му је други сет финала Ју-Ес опена против Данила Медведева био један од најтежих у каријери, преноси Си-Би-Ес (ЦБС) њуз.

Тенис 11.09.2023 | 20:31
Други сет био ми је један од најтежих у каријери

Ђоковић је освојио Ју-Ес опен, пошто је прошле ноћи у финалу победио Медведева 6:3, 7:6 (7:5), 6:3. Меч је трајао три сата и 17 минута. Други сет је трајао један сат и 44 минута.

"То је био један од најдужих сетова које сам икада играо и један од најтежих сетова у мојој каријери, ако не и најтежи. То је био кључ меча јер сам повео 2:0 у сетовима, али да је било 1:1, направило би велику разлику. Сећам се, имали смо велики број размена са преко 30 удараца, одузимао сам му ноге, он их је одузимао мени... Био је невероватан меч и када сам освојио тај други сет осетио сам велико олакшање", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је тријумфом у Њујорку стигао до 24 гренд слем трофеја.

"Мислим да је Бог велики. Осећао сам велико олакшање и био сам захвалан на том моменту. Знате, људи ме питају, зашто нисам славио након последњег поена јер сам видео да његов форхенд иде у мрежу. Осетио сам велико олакшање и био сам захвалан што је све готово", навео је Ђоковић.

Он се осврнуо на детаље прославе после меча.

"Прво што сам хтео да урадим, пошто сам разменио неколико речи са Медведевим на мрежи, је да загрлим моју ћерку,. Она је мој анђео чувар, она је моја душа, она је моје све... Нисам знао да ће седети тамо, били смо прекопута једно другог, видео сам је са клупе. Она је била ту када год ми је било потребно охрабрење.

Насмејала би се или би ми показала стиснуту песницу и ја бих се истопио. Било ми је потребно нешто, видео сам њу и она ми је донела ту енергију", истакао је Ђоковић.

 Српски тенисер је подсетио да је атмосфера била невероватна на финалу са Медведевим, пошто је на трибинама стадиона "Артур Еш" било 20.000 навијача.

"Била је велика част играти на том терену и даље играм за ове моменте. Гурам себе када се пробудим да обавим све задатке и рутине јер ако желите да дођете до финала гренд слема и освојите тај трофеј морате да се жртвујете много. Када сам играо финале рекао сам себи да због овога играм и да због овога гурам себе. Било је невероватно искуство", додао је српски тенисер, који је од данас преузео прво место на АТП листи.

Ђоковић је после победе на Ју-Ес опену одао почаст преминулом чувеном кошаркашу ЛА Лејкерса и пријатељу Кобију Брајанту. Ђоковић је по освајању титуле обукао мајицу са бројем 24 и поруком: "Мамба, заувек."

"Брајант је био један од спортиста који је у спорту оставио нешто невероватно и на терену и ван њега. Он је био тај који је био мени најважнији када сам се мучио, када сам се враћао из повреде, када сам хтео да се вратим. Он ме је саветовао, подржавао ме је и помогао ми је. Хвала му на свему", закључио је Ђоковић.

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зна се

11.09.2023 22:50

Ти си Ноле историјска лицнос срба, насе обозавање. Онај сто је хтио зарадити на твом имену нека се ваља у свом циганлуку. Волимо те и нико нам то не мозе покварити. Нека те Бог цува.

ОДГОВОРИТЕ