Аврамовић плакао када је овај човјек ушао на терен

Помолио се пре краја утакмица, па се сломио када је овај човек ушао на терен...

Кошарка 10.09.2023 | 18:57
Аврамовић плакао када је овај човјек ушао на терен

Српски репрезентативац, Алекса Аврамовић, уз невероватне емоције дочекао је завршетак финала Светског првенства.

Одиграо је сјајан меч Аврамовић, али Орлови су поражени од Немачке.

У самој завршници меча, када је било јасно да ће наш тим доживети пораз, Аврамовић је скинуо крст са врата, прекрстио се, пољубио га и помолио се.

 

Након што је меч завршен, на терен је ушао његов брат, а тада је Алекси било заиста тешко да контролише емоције.

- Цела Србија нас је емотивно бодрила. Брат је пришао да ме загрли, путовао је 36 сати до Маниле, тата се што би се рекло и распао. Знамо колико смо пласманом у четвртфинале учинили људе срећним, Онда смо онакву екипу Литванију појели у одбрани! Па Канаду, боже сачувај какве они имају играче - онај Шај, Барет, Брукс... Класе! Два најбоља тима су прошла даље, а најбољи је победио. Не кажем да их нећемо победити ако се састанемо наредне године - рекао је Аврамовић.

Осврнуо се и на утакмицу,

- Нећу да окривим судије, успели су да испуне свој сан, судили су финале. Али Немачка је играла јако физички, ми смо имали своје шансе, али смо их пропустили. Ипак у кошарци мора увек неко да изгуби, а за мене ова медаља је златна, како год да се завршило и да смо узели бронзу или злато - рекао је Алекса.

Главни циљ је испуњен, Србија је изборила олимпијску визу.

- Знамо да је Француска домаћин Олимпијских игара и то је једна европска земља мање на турниру. Знали смо да ће само две европске селекције играти. То су била два циља, да одемо на ОИ и да узмемо медаљу. Успели смод а остваримо оба циља. Видели сте Америку са колико Ол Стар играча, нису успели да узму медаљу. Мислим да ћемо следеће године бити бољи него сада! Много добрих тимова није отишло у нокаут фазу.

(Курир спорт) Фото: Дадо Ђилас/Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мира,

10.09.2023 19:20

Свака част, оставио си срце и душу и вјеру на терену, честитам ти од свег срца. Твоје понашање треба да буде звијезда водиља сваком младом човјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог

10.09.2023 20:21

Следеци пут помазем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхиле

10.09.2023 20:22

Спортиста у правом смислу те ријеци. Овако се бори за своју заставу и грб.

ОДГОВОРИТЕ