Недјеља српског спорта: Сви за једног, један за све

Љубитељи спорта памтиће недељу, 10. септембар као дан српског спорта. Од Маниле, преко Виљнуса и Барија до Њујорка. Навијачи ће бити уз екране од јутра до мрака. Кошаркаши Србије започињу дан финалом Мундобаскета од 14.40, а спортски програм затвара Новак Ђоковић у јубиларном 10. финалу у Њујорку на Ју-Ес опену.

Србија 10.09.2023 | 10:19
Недјеља српског спорта: Сви за једног, један за све

"Сви за једнога, један за све" - победничка парола

Недеља је дан када Србија може много тога да добије на спортском плану, рецимо светског првака у кошарци или постављање новог гренд слем рекорда у тенису.

Српска спортска кухиња већ је сервирала златну медаљу Иване Вулете са Светског првенства и сребро одбојкашица на Европском шампионату. 

Светско злато у кошарци очекује се још од 2002. године и Индијанаполиса, док су навијачи на Новакове успехе навикли, с тим што овога пута најбољи тенисер света има прилику да постане најстарији освајач Ју-Ес опена у Опен ери.

Одбојкаши Србије почињу исписивање нових страница историје, предвођени Игором Колаковићем, тренером који је националном тиму од 2003. до 2014. године донео 12 медаља. 

Испред одбојкаша налази се неугодан противник, селекција Чешке, преко које пут води до четвртфинала Европског првенства.

Фудбалери Србије би победом над Литванијом у квалификацијама за Европско првенство додатно били ближи циљу. Пласману на дводеценијски дуго ишчекивано првенство Европе.

Улози у свим мечевима су велики, баш као и очекивања навијача Србије широм света који ће здушно бодрити националне тимове у кошарци, одбојци и фудбалу, као и најбољег светског тенисера икада - Новака Ђоковића.

Финале Светског првенства у кошарци, Србија у походу на шесту титулу

Мало ко је очекивао да ће Србија у овом саставу и под вођством Светислава Пешића стићи до последње утакмице на Мундобаскету.

На одушевљење свих, а поготово оних који су највише сумњали, национална селекција "земље кошарке" имаће прилику да са златом маше са балкона "Старог двора".

Селектор и кошаркаши репрезентације Србије дошли су до последњег дана на азијској турнеји.

У финалу ће играти против Немачке, селекције и земље којој је Пешић поставио кошаркашке темеље и донео до сада највреднију медаљу – злато на Европском првенству 1993. године.

Финале почиње у 14.40. 

Фото: АА

Одбојкаши Србије у осмини финала Европског првенства

Одбојкаше Србије очекује дуел у Барију против неугодне Чешке у осмини финала Европског првенства.

Уколико Србија буде боља, четвртфинални меч играће против Пољске или Белгије.

Дуел Србија - Чешка почиње непосредно након финалне утакмице на Светском првенству у кошарци. Меч осмине финала уз директан пренос на Првом програму РТС-а почиње у 18.00, а ток утакмице можете пратити и на нашем порталу.

Фудбалери Србије против Литваније у квалификацијама за Европско првенство

Србија и Литванија састају се трећи пут у последњих неколико дана, додуше у спорту у којем ни једни ни други не бриљирају.

Након пораза од Мађарске у Београду, изабраници селектора Драгана Стојковића су пред новим изазовом, али и императивом победе.

Утакмица у Каунасу између Литваније и Србије игра се у 20.45, директан пренос је на Првом програму РТС-а. Детаље са меча можете пратити на нашем порталу.

Фото: Старспорт

Новак Ђоковић у финалу Ју-Ес опена

Богат спортски дан затвара Новак Ђоковић у Њујорку. 

Финални дуел на Ју-Ес опену између Ђоковића и Медведева заказан је за 22.00 на терену "Артур Еш", а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Пре две године Данил Медведев спречио је Новака Ђоковића да оствари календарски слем – освајање сва четири гренд слема у сезони, али српски тенисер није чекао дуго на наплату дуга.

Тријумфом против фаворизованог Алкараза, Рус је омогућио Новаку да, на месту где је најчешће губио финала, дође до новог великог достигнућа, једног од ретких која му недостају у каријери.

Ђоковић ће имати прилику да у 10. Ју-Ес опен финалу убележи 10. тријумф против Медведева, обори још један рекорд, дође до новог достигнућа, али и по ко зна који пут докаже тениском свету да је заиста најбољи у историји овог спорта.


Фото: Скyспорт

Меч за бронзу - увертира за финале Мундобаскета

Спортски дан на програму РТС-а почиње утакмицом за треће место на Светском првенству у кошарци.

Кошаркаши Канаде и Сједињених Америчких Држава играће меч за бронзу на Мундобаскету.

Дуел за бронзу између "колевке" кошарке САД и његовог северног суседа Канаде на Мундобаскету није оно чему се НБА лига надала. 

Фото: РТС

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Руши црвену секту

10.09.2023 10:54

Подршка и пуно среће Новаку Ђоковићу, фантастишним српски кошаркашима и одбојкашима. Цијела Српска је уз наше српске спортисте, надајмо се и да ће бити разлога за славље у Србији и Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

10.09.2023 10:56

СРЕТНО СВИМА! Прави спортски дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свим спортистима,

10.09.2023 12:43

Срећно данас, да се заједно радујемо👍

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дриугаувугла

10.09.2023 13:03

Идемо ,паметно и борбено те уз Бозију помоц да наси косаркаси побједе Њемце .Одбојкаси узимају Чехе ,а Ноле зна се ,24 Гранд слам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

10.09.2023 13:34

А гдје да гледамо,плаћам кабловску,јутос овај јаро из ртрс дође по 7,5 км а непрноси нико,брука и срамота ове назови државе која се куне у Србију,страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

10.09.2023 13:37

Фудбалери а посебно њихов селектор, надмени и бахати Кикси не спадају у ово друштво! Они су срамота српског.спорта! Осталима свака част и пуно среце данас!

ОДГОВОРИТЕ