Катастрофалне посљедице: Више од хиљаду мртвих

Број мртвих у земљотресу који је ноћас погодио Мароко достигао је 1.037, док је више од 1.200 људи повређено, јавља агенција Ројтерс позивајући се на мароканску телевизију.

Свијет 09.09.2023 | 15:45
Катастрофалне посљедице: Више од хиљаду мртвих

Потрес се осетио у свим градовима Марока, а већа оштећења претрпео је и Маракеш.

Алжир, који је прошле године раскинуо везе са Мароком, рекао је да ц́е отворити ваздушни простор за хуманитарне и медицинске летове за и из Марока, преноси агенција Ројтерс.

Хрват Д. П. који живи у Мароку испричао је за хрватски портал Индеx.хр како је изгледао разорни земљотрес који је синоц́ око 23 сата погодио земљу.

Како је рекао, живи у ријаду, традиционалној мароканској куц́и, која се налази у Маракешу.

„Вратио сам се из Хрватске у Мароко пре пет-шест дана… Осец́ам се као да ме земљотрес прати као веран пас. Први пут сам то доживео у Загребу пре три године, а сада овде… Вец́ сам навикао. Синоц́ сам био на забави и када сам дошао куц́и почело је да се тресе. Риад у коме живим је стара вила из 18. века у центру Маракеша“, испричао је он.

Како каже, нема веће штете, осим димњака који је пао.

„Пао је на терасу, добро да нас није убио. Мој комшија има озбиљнију штету. У главном граду су улице уске, људи немају где да се сакрију када је земљотрес, док је у Загребу другачије“, рекао је и додао да је био уплашен, али да није паничио.

(Курир)  Фото: АП/Моса'аб Елсхамy, ЕПА/Јалал Морцхиди

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ре

09.09.2023 15:49

Свете се Африци због антиколонијхалних покрета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.09.2023 15:52

Тужно превише.

ОДГОВОРИТЕ