Бивша супруга Сташе Кошарца затражила санкције за Сању Вулић

Сања Станковић, бивша жена министра у Савјету министара БиХ Сташе Кошарца, послала је писмо Представничком дому БиХ у којем тражи санкције против посланице и страначке колегинице министра Кошарца Сање Вулић.

Република Српска 06.09.2023 | 10:04
Бивша супруга Сташе Кошарца затражила санкције за Сању Вулић

Понукана изјавама Сање Вулић на сједници Заступничког дома Парламента Босне и Херцеговине, приликом расправе о Приједлогу резолуције о спречавању свих облика насиља над женама и узнемиравању жена у БиХ, о случају насиља у породици Кошарац, Станковић захтјева да се сходно Кодексу о понашању посланика и делегата у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине - посланик Сања Вулић одговарајуће и санкционише. 

“У времену када готово свакодневно свједочимо насиљу над женама, у времену када, нажалост, сахрањујемо жене жртве насиља - дрзнути се и износити лажи о жени која је преживјела насиље - више је него срамотно! Озбиљан политичар, парламентарац, при том још и жена - не би смио себи дозволити ад хоц изношење података, импровизовано и без провјере о било чему, а камоли о насиљу. Ко треба подсјетити Сању Вулић да насиље може бити старо, али не и застарјело?!

Ко јој даје право да моје преживљено физичко и психичко насиље приписује конструкцији и кухињи појединих актера?! Ко јој даје право да безочно лаже о мом свједочењу пред Комисијом за утврђивање стања у правосуђу БиХ Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине”, наводи Станковић у писму упућену Паралементу БиХ.

Подсјетимо на сједници одржаној крајем августа Вулић је стала у одбрану Кошарца говорећи да је прича и насиљу у породици док је био у браку са Сањом Станковић исконтруисана.

„Доста је више да слушамо о тим старим темама насиља које су исконструисане и направљене у кухињи баш појединих актера. На тој комисији нисмо имали ништа осим неког свједочења, никакве доказе, љекарске налазе, већ плач и жалопојке једне жене. Увијек се поставља питање шта је разлог за тај плач и сузе“, рекла је тада Вулић.

За Станковић која тврди да има доказе о насиљу које институције не уважавају оваква изјава је доказ да парламентарци попут Сање Вулић не слушају обичног човјека.

„Ко је Сањи Вулић дао право да јавно призна да је агресивна када је угрожена, а при том истовремено очекује да истинска жртва насиља ћути о преживљеним траумама!? Ко је Сањи Вулић дао право да омаловажава моју преживљену трауму и при том ми изазива нову!?

Да ли је Сања Вулић свјесна да је нада мном извршила психичко насиље, или јој то, питам, њен парламентарни статус дозвољава - као што и насилника брани чињеницом да има дуг парламентарни стаж!? Је ли то јавна потврда да парламентарци и политичари могу бити насилници и амнестирани од казне?! Ја, нажалост, знам да јесте. Ко је Сањи Вулић дао право да сада говори о мојој дјеци и брани њихову безбједност, а ћутала је кад сам ја тражила нашу заштиту?! Ко је Сањи Вулић омогућио да стави мету на моје срце, а самим тим и на срца моје дјеце? (Прилажем љекарски налаз о овој тврдњи)”, наводи Станковић у писму које је уступила и редакцији портала <стронг>Бука.

Станковић даље наводи да Вулић не може знати је ли Кошарац насилник или није од његове бивше жене.

„Ко је Сањи Вулић дозволио да одређује ко је насилник, а ко не - откуд Сања Вулић зна с ким сам ја живјела!? Да, живјела сам с насилником и обратила сам се због тога Полицији Републике Српске, и то више пута. Обраћала сам се и другим званичним институцијама Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Ко је дозволио Сањи Вулић да ме сврстава у раље опозиције! Иступ Сање Вулић на сједници 28.8.2023. године, увреда је за сваку жену, не само жртву насиља. Увреда је то за Парламент Босне и Херцеговине и цијело друштво. Сходно томе, очекујем одговарајућу санкцију за посланика Сању Вулић. Молим вас, не пропустите прилику да одреагујете на вријеме“, апелује Станковић у свом писму.

Подсјетимо министар Кошарац недавно је гласао против проглашења дана жалости на нивоу БиХ због фемицида у Градачцу, а у јеку лоцкдоwна нашао се у центру афере боравећи на недозвољеном и незаконитом окупљању које је било против свих епидемиолошких мјера. Занимљиво је и како се, док је суочен са оптужбама за инструментализацију институција у случају наводног насиља, у петак појавио на протестима за „одбрану институција Републике Српске.“

(Бука) Фото: Бука 

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Критичар

06.09.2023 10:19

То чудо звано Сања Вулић би рекла и урадила све да се додвори њеном богу званом Миле. Жалосно колико људи могу ниско пасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласачи

06.09.2023 14:39

Вулићки су право дали гласачи.ПС нисам тај

Name

СТРАСНО

06.09.2023 18:26

Ви сте за Сању Вулиц, величина! Она је улизица сваком појединцу СНСД-а, али она мора знати, да новац и позиција, нису све у животу, сто то њој јесте.

Name

Против сам,

06.09.2023 10:21

Сваког злостављња жене, мајке, уствари било кога. Нико нема право да се мијеша у приватне проблеме унутар једне породице. Па ни Сања Вулић која даје себи за право да мисли да зна све најбоље. Међутим поставити ћу питање госпођи да ли је тако мислила када је тај врли мушкарац оставио прву жену са малим дететом због ње, како се она тада осећала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

06.09.2023 10:26

Они су се удружили и воле РС јер се богате, какав обични народ, само ухљеби и високи функционери, па видите да људи неће у пензију јер им није довољно и неће да пусте позицију јер онда нема лове , сам Додик је рекао за тог нечовјека ,што се тиче њега Сташа Кошарац завршио са политиком, само једна од хиљаде лажи дотичног, значи да и он подржава то што је он урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попај!

06.09.2023 10:29

Жена је у праву,ова Вулић је ,као и већина опсједнутих у владајућој странци,,великим вођом", за психијатрију. И лијечење.Вријеме је да ове надри писмене,болесно амбициозне,политичке наказе и бирамо разумне образоване људе који нису опсједнути вођама и који живе нормалан и реалан живот без дрога и седатива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Против сам 2

06.09.2023 13:36

Вулицка је бас то и рекла, да Парламент није мјесто за то. А, Станковицка је отела Стасу Висеградјанки, мислила бице увијек лијепа и млада. Додје дјаво по своје!

Name

Па

06.09.2023 10:38

Сањи су дали моц просудјивања 15 хиљада покрадених гласова и изнад закона тско да сад пјени хистерусе сили се узнад закона а кад њениј партији сд забрани рад а све корумпиране квази политицареее пред закон за све једнак Европски е тад це и она морати пред закон и за свиј рад одговарати ! До тад она и њени корумпирании харају у својем царству! За наук будуцим генерацијсма! Зло 20 и 21 вијека! Квази политицари без знања без морала! Умрезена хиботница заробила све институције дрзавне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.09.2023 14:04

Бас тако

Name

Без имена

06.09.2023 10:41

Нажалост,лично познајем Сташу од малих ногу јер смо живјели и одрастали заједно. Увијек је имао ману да буде изнад свих. Само могу рећи да га сажаљевам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.09.2023 15:22

Психолози то зову "комплекс нижег раста" !

Name

Тихи

06.09.2023 10:44

Госпођо Станковић ми из Источног Сарајева знамо добро шта сте преживјели са бившим мужем који ни по чему није смио радити вам то што је радио и бити на високим политичким функцијама. Та Сања Вулић је особа коју не треба ни чути ни видјети јер се нема шта од ње нормално чути а поготово видјет. Обичан полтрон. Не треба ни спомињати њену изјаву ко је њен Бог. Довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бфл

06.09.2023 10:54

Добро јутро, па Сањи Вулиц је Додик Бог. Ста оцекујес од такве особе, да буде пристојна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихана

06.09.2023 13:38

Што јој помогли нисте? Сања Вулић лоша, а ви саучесници добри. Ма хајде !

Name

Зоом

06.09.2023 10:55

Ова зена је у праву и Косарца треба смјенути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко БЛ

06.09.2023 10:59

Ста реци о Вулићки,кад је за њу Додик бог онда су ријеци сувисне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

06.09.2023 11:14

"КО ЈЕ САЊА ВУЛИЋ" па највећа језичара и профитер из Добоја тренутно, која брани лик и дјело... месара из Кумровачке школе а лидера Срба западно од Дрине и зато је награђена функцијама, парама, богатством, а то што ће јој вољена РС нестати за пар мјесеци или година, заболи је, сраће после из Београда о неправди, ма нек се носе више

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

06.09.2023 11:18

Ово је довољан разлог за протест испред ПСБиХ са ултимативним тражењем за најбржу могућу реакцију по овом питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

06.09.2023 13:54

Крени одмах не цаси ни цаска хахаха

Name

Митср

06.09.2023 11:34

Питам се размишљам можда је ова Сања бивша министрова жена и страни плаченик Сорошевац или британски шпијун плачен да урушава српску републику и њене институције . Ово је само моје размишлајње . Мишљење обично у сатиирчном стилу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

06.09.2023 13:39

Ко це закон измјенити? Имунитет је стити у сали

Name

Бања Лука

06.09.2023 12:31

Петља се у туђи брак и још имају дјецу.Жалсно иди Вуличко лијечити се...Остави се ти туђег брака и дјеце...Треба она тебе тужити ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

06.09.2023 12:53

Није исти закон за народ и за слуге болесног режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Испрани мозак

06.09.2023 13:02

Па Сања је обични љигавац који ће подржавати и самог ђавола само да њој буде добро. Нема ни срама ни стида, али није она крива за то, већ они који је бирају на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хасо

06.09.2023 14:11

Ова жена поставља питање ко је Сања Вулић , па знамо БАРАБА

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

06.09.2023 14:18

Када се она појави на некој режимској тв гдје даје неку изјаву чији је вокабулар као код обичне махалуше, а не као озбиљане политичарке, пребацим канал јер ме буде срамота. Срамотим се за обоје иако на знам шта сам ја ту крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx21xx

06.09.2023 14:58

Јели ово нас министар у савјету министара Саса Косарац породични насилник? И опет га народ изабрао? Људи у нормалном друштву он неби могао пресмрдити згради а камоли бити министар. Брука и срамота за све који су гласали за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

06.09.2023 15:15

Госпођо,поднеси тужбу против вулићке за клевету и увреду.нек је њезин бог пегла и учи памети.

Name

добој074

06.09.2023 15:20

Сјетите се само оне Вулицкине изјаве: ја да сам хтјела плату мању од 5000 бавила би се нецим другим. Не брину политицари ни за нас ни за насу дјецу, продали би нам отрова само да задрзе свој ниво од 5000 (и плус)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

06.09.2023 18:18

Сања Вулиц не лици на зену....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љекар

06.09.2023 18:51

Ко је кардиолог из чувене тзв. универзитетске болнице који је аутор овог налаза? Срамотно је овакав налаз у три реда написати, штуро, без детаља, површно, на нивоу бруцоша. Екг нетачан, ПQ није 0,10 с већ више од тога. Ваљан налаз очито није написан због страха да се не замјере Сташи и снсд екипи. Стидите се!

ОДГОВОРИТЕ