Основа политике ПДП заснована на поштовању Дејтона

Потпредсједник ПДП и шеф Клуба посланика у Народној скупштини Републике Српске, Игор Црнадак, састао се у Бањалуци са Уном Рајан, функционером Министарства иностраних послова Велике Британије, која први пут борави у Републици Српској.

Република Српска 06.09.2023 | 09:24
Основа политике ПДП заснована на поштовању Дејтона

- Као новог лидера Тима за БиХ у Министарству иностраних послова Велике Британије, госпођу Рајан сам упознао са основама политика ПДП, које се заснивају на поштовању Дејтонског споразума и чврстом ставу по питању Републике Српске, њене територије, надлежности, институција, имовине, ентитетског гласања, виталног интереса и других механизама заштите у оквиру доношења одлука у заједничким институцијама – истакао је Црнадак. 

Црнадак је објаснио Рајан  да је за ПДП и за све људе у Републици Српској изузетно важан Споразум о спецецијалним и паралелним везама изнеђу Републике Српске и Србије и да се ПДП залаже за што стабилније односе и што већу економску и политичку сарадњу свих земаља у региону.

У том контексту, Црнадак је истакао и као позитивне редовне састанке предсједника Србије Александра Вучића са специјалним изаслаником Владе Велике Британије Стјуартом Пичом и заједничке поруке о потреби снажних реформи и бољег живота за све људе на простору Западног Балкана.

- Истовремено, ПДП је у Републици Српској изразито опозициона партија у односу на диктаторски режим, јер се залажемо за владавину права, слободне и јаке институције, те снажну борбу против корупције, која је данас највећи проблем и Републике Српске и БиХ, због којег највећи број младих људи одлази у иностранство – истакао је Црнадак и додао да ПДП никад неће одустати од борбе против владавине једног човјека, ма ко он био и залагања за друштво једнаких шанси, у којем владају ред и закони и гдје се за криминал и злоупотребе одговара и иде у затвор. 

- Пракса коју имамо сада, да се скоро сваки дан додијели велики тендер некоме из најближег окружења власти или за неког јавног функционера постави особа из реда најближе родбине људи из власти мора престати што прије, ако желимо добру и нормалну будућност за сљедеће генерације – поручио је Црнадак. 

(БН) Фото: ПДП

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Самy

06.09.2023 09:45

Јел оргинала или тумацења политицара онако "ста се баби снило то је баби мило"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваки,

06.09.2023 09:47

Клинац долази у Републику Српску, шта она овде може да учини за нас, и баш код овог господина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аријан

06.09.2023 09:50

Док је Британаца ти се Игоре несекирај за своју политицку каријеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

06.09.2023 10:00

Ђе се шта још у свијет шта пита комби странка. Може и ништа. Сватите више једном да сте безначајни и у Р Српској камо ли у ширем окружењу. Какав бре ПДП?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

06.09.2023 10:01

Комедија 😂😂😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

06.09.2023 10:04

Браво Црнадак. Свака Вам част. Све што сте рекли је истина. Хвала што сте упознали цијењене Представнике МЗ, о Вашем, ПДП, раду и лично Вас. ОСНОВНО ЈЕ ПОШТОВАТИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ. Све се појединачно навели. И то је ДОВОЉНА заштита, и РС И СВИХ У Б И Х. Такође, да су паралелне везе са Србијом битне. Уосталом Србија помаже, економски РС И Б И Х У ЦИЈЕЛИНИ. Хвала још једном и само обавијештавајте Народ. Да уредимо цијелу Б и Х и живимо нормално. Србин од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

06.09.2023 10:30

Која паметна, мудра, и импресивна порука? Ко то од Срба не постује Дејтон? Због Дејтона се и свадјамо са царсијом, и неким амбасадорима, а и са оним илегалним свабом, сто га зели променити у корист Босњака? Због таквих односа, Срби размисљају а и призељкују самосталност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.09.2023 17:14

И ста вас спрецава да се отцијепите? Ево колико сутра, слободно изволите. И ста онда? Наци цете се у херметицки затвореном простору, изоловани од Европе. Јесте ли спремни на ту цијену?

Name

Боби

06.09.2023 10:57

А сто лазете народ? Какав Дејтон? Дејтон је нам ово направио, ако хоцемо по дејтону онда смо свејос вијенцани са странцима. Нецемо Дејтон хоцемо нормалну дрзаву! Нико од вас не постује Дејтон, ни у Бања Луци ни у Сарајеву ни у Мостару. Вец сви га користите као сведски стол да се послузите народним мандатима па парама и приликама за посао. Нама треба нови дрзавни устрој, који мозе дати Босни независност од странаца и србије и хрватске а која постује све градјане и народе. То нам треба, све остало је лаз! И свака друга фора је само подкусирвање народног интереса за лицни. Имал од вас политицара иког ко це праву истину изнијет и стварни интерес цијелог народа носат а не само лицни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.09.2023 17:15

Тако је, Боби, ми смо народ округа, срезова и опстина, а не ентитета, кантона и дистрикта. Ево, нек се Срби одрекну РС, а ми цемо Федерације и бице мирна Босна хехе

Name

МД пензионер

06.09.2023 11:23

Рапорт поднесен,инструкције за дјеловање примљене,тако це многи помислити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серитта

06.09.2023 14:20

Дејтон се руси вец 30 година а наказе и ПДП слузе нацистима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

06.09.2023 15:29

Прејаки сте. Гдје вам је најјачи члан ПДП Драшко Станивуковић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

06.09.2023 19:30

Није ваљда д мислите да вам вјерујемо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од старта

07.09.2023 13:00

Дејтон се руси од како су неки (сами себе овластили и самопрогладили а да није по Дејстонском споразуму ) да га спроводе по својој вољи за свој интерес а не БиХ и то све без одобрења УН. 70% тетиторије су срби одбранили од окупатора и њихових поданика.

ОДГОВОРИТЕ