Специјалитет дана: Гриловане коцкице леда (ВИДЕО)

Пре пар дана на друштеним мрежама појавио се видео клип из Кине који је постао виралан. На видео снимку се види како један човек грилује – пече коцкице леда и зачињава их сосовима и зачинима….

Свијет 05.09.2023 | 22:16
Специјалитет дана: Гриловане коцкице леда (ВИДЕО)

Овакав вид печења (ако можемо то назвати печењем) остављају људе без одговора, сеа и у неверици! Ајмо…померите се, пржено камење, време је да пржене -гриловане коцкице леда на жару да сад, уживају у центру пажње друштвених медија широм света.

Према бројним новинским извештајима из Кине, бизарни улични залогај постао је познат кратким клипом снимљеним на штанду са уличном храном у Нанчангу, у провинцији Ђангси.

У њему можемо видети велике коцке леда како се пеку на отвореном роштиљу и зачињавају сосовима и зачинима, пре него што се сервирају на тањир. Не можемо да видимо да неко заиста једе јело, али је очигледно веома популарно у врелим летњим данима, поготово зато што се нуди као бесплатна посластица?!

Након што је оригинални видео постао виралан, кинеске новинске медијске куц́е успеле су да уђу у траг оператеру тезги са храном и сазнају више о његовом популарном јелу. Очигледно, човек је дошао на идеју за лед са роштиља по врелим данима, као начин да расхлади људе.

Било је то замишљено као шала, али људи су на крају заволели овакву врсту “јела”, па је продавац наставио да га прави. Бизарна улична храна не кошта ништа, али људи који желе да је пробају – а наводно их има доста – морају да је затраже унапред да би продавац знао са коликом количином леда мора да располаже.

Наравно, сада о грилованом печеном леду на жару не говори само цела Кина, вец́ и остатак света. А Кинези к'о Кинези, ко зна шта ц́е следец́е да мисле.

До тада, погледајте видео доле:

(Занимљивости дана) Фото: Yоутубе/Принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар