Српски певач кажњен у Хрватској јер је певао песме Баје Малог Книнџе!

Српски певач Давор Олуић кажњен је новчано у Хрватској због снимка који је објавио на Фејсбуку, а на ком се види како у Србији, 2021. године, певао чувену песму Баје Малог Книнџе "Јован Далматинац".

Забава 05.09.2023 | 20:25
Српски певач кажњен у Хрватској јер је певао песме Баје Малог Книнџе!

- Нису ме казнили због објава на друштвеним мрежама, већ зато што певам у Хрватској. Они хоће да спрече да се Срби у Хрватској окупљају, а Фејсбук им је само изговор. Закон о прекршајима против јавног реда и мира, по коме сам кажњен, донели су 7. маја ове године, а ја сам платио казну од 1.000 евра зато што сам окачио снимак песме "Јован Далматинац" коју сам певао 2021. у Новом Саду. Ту песму сам, иначе, певао само у Србији - каже Давор Олуић и тврди да да је уз претњу затвором кажњен на граници, када је излазио из Хрватске.

Прекршајну пријаву поднела је книнска полиција, а пресуду је донео Прекршајни суд у Шибенику.

Davor Oluić
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/ФАЦЕБООК

- Нормално је да сам платио казну, јер су ми претили затвором - истакао је Олуић по доласку у Србију.

- Једноставно, натерали су ме. Нису ми дали да дођем до речи. Све време су понављали да не говорим истину - објаснио је певач и додао да је било много нелогичности у овом случају.

- По месту боравка припадам Задарској жупанији, а "ухватила" ме је книнско-шибенска полиција. Нису ми уручили никакав позив на кућну адресу, него су одлучили да ме ухвате кад будем излазио из земље - објаснио је између осталог Давор.

- Никад песму "Јован Далматинац", која иначе није моја, нисам певао у Далмацији - још једном је поновио Олуић и истакао је и да су наводно биле спорне и фотографије које нема на свом Фејсбук профилу.

(Курир/ Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар