Легенда оплела по Ђоковићу: "Новака стигле године"

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро пред осмину финала УС Опена каже да је Новак Ђоковић у проблему, јер се са 36 година све теже и спорије опоравља између мечева.

Тенис 04.09.2023 | 22:18
Легенда оплела по Ђоковићу: "Новака стигле године"

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро пред осмину финала УС Опена каже да је Новак Ђоковић у проблему, јер се са 36 година све теже и спорије опоравља између мечева.

Српски ас је неочекивано морао да игра пет сетова против сународника Ласла Ђереа (3:2), али је послије тога у осмини финала глатко савладао Борну Гоја (3:0).

Мекинро, међутим, није одушевљен издањима Србина.

– Забринут сам за Новака. Има 36 година, опоравак почиње да му прави проблем – рекао је Мекенро.

Чувени амерички тенисер осврнуо се посебно на меч одигран у трећем колу турнира, када су два српска тенисера неочекивано меч завршила у петом сету. 

– Побједа Ђоковића у пет сетова против Ђереа даје наду другим тенисерима као што су Медвдев, који је већ освојио УС Опен, или Синер који, по мом мишљењу, игра најбољи тенис у животу. Побиједити Ђоковића или Алкараса неће бити лако. Нисам сигуран да су тренутно на највишем нивоу. Није ни потребно играти најбоље прве недјеље, потребно је само проћи даље. Најбоље се мора сачувати за крај, али сам се изненадио. Знао сам да је Ласло Ђере јак, али нисам мислио да ће добити прва два сета – напомиње бивши шампион.

Некадашњи први тенисер свијета ипак Новака види у завршници овог турнира, као и Карлоса Алкараса, али се потајно нада да би неки амерички тенисер могао да помрси конце тренутним фаворитима.

– Прије почетка турнира помислио сам:”Ђоковић против Алкараса, легенда против невјероватне младе звијезде”. Мислим да би то био невјероватан меч за финале. Осим ако  се ту не нађе неки Американац. То би било фантастично. Франсис Тиафо је прошле године побиједио Рафаела Надала и Андреја Рубљева.

Одиграо је пет сетова са Алкарасом. Мислим да је сада још гладнији побједе. Ту су још Тејлор Фриц, Томи Пол, Бен Шелтон који сигурно може да буде у топ пет – закључује Американац.Новак Ђоковић меч четвртфинала игра управо против Тејлора Фрица у ноћи између уторка и сриједе.

(Информер/ФОТО: ЦЈ ГУНТХЕР/ЕПА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Перо

04.09.2023 23:32

Е открио си топлу воду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

05.09.2023 02:54

Порука за Новака да је он најбољи тенисер на свету бољи је и од Рафаела Надала Родзера Федерера Енди Мареја Пит Сампраса Ник Кироса Дзона Мекинроа Циципас Макса Виландера и осталих тенисера јер је он број 1

ОДГОВОРИТЕ