"Бескајно вам хвала, цијела земља је поносна на вас"

"Сви су били уз вас од Сјенице до Новог Пазара, Кикинде, Суботице и Сомбора, од Врања и Притота преко Лознице до Шида и Бачке Паланке сви су били уз вас и свуда где живи наш народ у Црној Гори, Републици Српској, ....на просторима бивше Југославије", рекао је председник Србије.

Србија 04.09.2023 | 18:45
"Бескајно вам хвала, цијела земља је поносна на вас"

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас одбојкашицама, које су се вратиле у Београд, успех на Европском првенству и нагласио да је читава земља поносна на њих. Председник је најавио и повећање наградног фонда за најуспешније српске спортисте на Олимпијским играма у Паризу.

"Бескрајно хвала што смо поносни када дигнете заставу Србије што се борите уз прелепи осмех за нашу земљу што бодрите нашу земљу и не сеирите због нечијег пораза", рекао је Вучић на пријему уприличеном поводом дочека одбојкашица које су на европском првенству освојиле сребро. Председник је нагласио да свака од њих мора да зна да је цела земља била уз њих.

"Сви су били уз вас од Сјенице до Новог Пазара, Кикинде, Суботице и Сомбора, од Врања и Притота преко Лознице до Шида и Бачке Паланке сви су били уз вас и свуда где живи наш народ у Црној Гори, Републици Српској, ....на просторима бивше Југославије", рекао је председник. "Имали сте чудесну подршку овде и не бисте веровали колико су људи били поносни и синоћ без обзира што је Турска победила са 15:13 у петом сету", рекао је председник.

Вучић је нагласио да Србија никада није имала бољу генерацију у спорту.

"Ви сте донеле нашој земљи највише радости и успеха, никада нико није био као одбојкашка репрезентација", рекао је Вучић и најавио да ће награда за злато у Паризу бити највероватније 200.000 евра. Нагласио је да наше одбојкашице красе одлике великих шампиона, да су рођени победници, не трпе пораз и чекају и спремају се за следећу победу.

"Не може да буде пораз кад освојите сребрну медаљу, а освојите два пута светско злато, неколико пута еврпско, и једном сребро, то је на понос и дику целом нашем народу... зато молим Вас девојке мало више осмеха" рекао је Вучић и нагласио да зна да су одбојкашице већ припремиле одговор противницима за Париз.

Маја Огњеновић поклонила је председнику белгијске чоколадице на којима је писало Брисел. Одбојкашице и цео тим добили су од Поште 500.000 динара.

(Тањуг/ фото: Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гоxи

04.09.2023 19:06

Овим дјевојкама треба дати боље услове, а не фудбалерима. Направите ако баш мора мањи стадион, као онај у Марибору нпр., а остатак новца уложите у спортове попут овог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

04.09.2023 19:10

Биће пара пошто струја мора поскупити два пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаро

04.09.2023 20:56

500 000 за овако нешто А тајкунима милијарде и милијарде Овдје ће остати омладина и млади људи Колко дјевојака игра у српским клубовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

05.09.2023 09:22

МА СВАКА ЧАСТ ДЈЕВОЈКАМА, АЛ МОРА ПРЕДСЕДНИК ДА ИХ ТЈЕШИ ШТО МУ НИСУ ДОНИЈЕЛЕ ЗЛАТО, ЊЕМУ И ОВОМ "ОВАМО", АЈ БИЋЕ ЗЛАТО НА СЛЕДЕЋЕМ ТАКМИЧЕЊУ

ОДГОВОРИТЕ