Полиција заплијенила гомилу евра и докумената

Припадници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево заплијенили су више од 81.000 евра, али и стотине докумената попут пасоша, личних карата и возачких дозвола, те ухапсили и поднијели извјештај против три лица, која су пријављена за кријумчарење особа.

Босна и Херцеговина 04.09.2023 | 15:37
Полиција заплијенила гомилу евра и докумената

Извјештај је поднесен против држављанина Ирака К.Б. (33), држављанина БиХ Е.Њ. (51), те држављанина Турске И.О. (37).

Наиме, 1. септембра су ухапсили И.О. на подручју општине Ново Сарајево, те личним и претресом стана који је користио пронашли и одузели више стотина различитих докумената - пасоша, личних карти, возачких дозвола, те других докумената и јавних исправа издатих у Турској. 

"Такође, пронађен је готови новац од 27.700 евра, као и одређена количина готовог новца у ТРY и РСД валути", навели су из сарајевске полиције.

Истог дана ухапшен је и Е.Њ., те је током претреса пословних просторија у његовом власништву, пронађено и одузето 53.560 евра, а сумња се да потичу из овог кривичног дјела. 

Такође, ухапшен је и ирачки држављанин, код којег је у претресу пронађена и привремено одузета готовина у еврима и маркама.

"За ове три особе се сумња да су чланови међународне организоване групе која се бави кријумчарењем особа, на начин да су преводили или омогућавали различитим особама незаконит прелазак државне границе БиХ, уз њихов лични пристанак", рекли су из МУП-а КС.

(Независне новине/ Фото: МУП Кантона Сарајево)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А

04.09.2023 17:00

Ста све има код мог миле???

ОДГОВОРИТЕ