Ужасне вести: Бориша Симанић остао без бубрега

Српски репрезентативац Бориша Симанић, остао је без бубрега након што је доживео ударац од Нунија Омота у мечу 3. кола прве фазе такмичења на Мундобаскету.

Кошарка 03.09.2023 | 22:15
Ужасне вести: Бориша Симанић остао без бубрега

Србија је тај меч добила јако убедљиво, бројали су Орлови до невероватних +32, међутим, читав меч је остао у сенци догађаја са самог краја меча. Симанић је добио неколико минута при завршници меча, заиграо је, али је Нуни Омот у једном дуелу ударио лактом кошаркаша Сарагосе.

Симанић је потом брзо напустио терен, са паркета је изашао наслоњен на доктора, да би убрзо био и оперисан.

Чинило се да је све добро, да ће бити добро, да неће морати да остане без бубрега Симанић, али су се обистиниле најгоре помисли.

Међутим, пски кошаркаш је остао без бубрега.

Још није познато како ће то утицати на његово здравље, као и саму каријеру.

Веома болна вест за Србију пред меч четвртфинала на Мундобаскету.

(Телеграф.рс) Фото: МН 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ортхy

03.09.2023 22:39

Даће Бог, да буде све добро са Симанићем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Читалац

04.09.2023 00:59

Ово је баш тешка и жалосна вест. Међутим, нешто у целој причи о његовој повреди од почетка је деловало сумњиво, да не пишем неодговорно од стране стручног тима на челу са селектором С. Пешићем. Он је на првој конференцији за новинаре, након Симанићиве повреде дао оптимистичне вести да "ће са Боришом све бити у реду, да је бригу о њему преузео лекар репрезентације др Радованивић итд.. Да је успешно оперисан!? " Међутим, како др Случај не да да се неке ствари, нечији пропусти сакрију, тако се нажалост и овде показало да је неко некога опасно лагао! Овде би се морала повести истрага од међународних истражетеља независно од ФИБА-е, шта се стваро издешавало, има ли и колике нечије кривице, пропуста да би они законски одговарали, сносили одговорност. Настрадалом Симанићу, доживотном инвалиду држава Србија мора пружити пуну сатисфакцију како би наставио даљњи живот! Иначе, нема државе, ни бриге не само о спортистима.

ОДГОВОРИТЕ