Кошаркаши Србије побиједили и изборили четвртфинале СП

- Кошаркашка репрезентација Србије изборила је пласман у четвртфинале Светског првенства, пошто је данас у Манили победила селекцију Доминиканске Републике резултатом 112:79 (29:15, 27:20, 31:18, 25:26) у мечу другог кола групе И друге фазе на Мундобаскету.

Кошарка 03.09.2023 | 15:59
Кошаркаши Србије побиједили и изборили четвртфинале СП

Најефикаснији у селекцији Србије био је Богдан Богдановић са 20 поена. Вања Маринковић и Никола Милутинов су убацили по 16 поена, а Филип Петрушев 14. За екипу Србије на овом мечу играло је свих 11 кошаркаша, пошто је Бориша Симанић због повреде завршио Мундобаскет.

У репрезентацији Доминиканске Републике најбољи је био Карл-Ентони Таунс са 25.

Италија је раније данас у групи И победила Порторико 73:57. Италија је освојила прво место у групи И са девет бодова, колико има и другопласирана селекција Србије. Међутим, Италија је освојила прво место због бољег међусобног скора.

Италија ће у четвртфиналу Мундобаскета играти са пораженом селекцијом из дуела између САД и Литваније. Ривал Србији у четвртфиналу биће победник меча Литванија - САД. Ова два меча четвртфинала СП су на програму у уторак.

Порторико и Доминиканска Република су освојили по осам бодова и завршили су такмичење на Мундобаскету.

Србија је отворила меч тројком Вање Маринковића, а "орлови" су у трећем минуту стекли шест поена предности (10:4). Изабраници Светислава Пешића су наставили са добром игром, а у шестом минуту било је 16:7 за Србију. 

Србија је после добре игре Богдановића, Маринковића и Милутинова у осмом минуту повела 26:9, а прву четвртину добила је резултатом 29:15.

Кошаркаши Доминиканске Републике смањили су у 12. минуту предност Србије на 31:20. Међутим, у наставку овог дела меча разиграли су се српски кошаркаши и у 15. минуту стигли су до вођства од 44:23. "Орлови" су до краја првог полувремена одржавали високу предност, а прво полувреме су добили резултатом 56:35.

Кошаркаши Србије су у трећој четвртини наставили са одличном игром, а у последњи део меча ушли су са вођством од 87:53.

"Орлови" су у последњој четвртини одржавали високу предност и заслужено су стигли до убедљиве победе.

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бања Лука

03.09.2023 16:22

👏🇷🇸 .Срећно даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реља

03.09.2023 18:06

Литванија уз Немачку је можда највише показала на овом СП, из 5 мечева имају свих 5 победа! Играју неку врсту тоталне кошарке - сви су надпросечни шутери, упорни и јаки у одбрани! Физички су у рангу са Американцима. Мада се мора признати да су и судије често доносиле погрешне пресуде у виду поклањања, досуђивања слободних бацања за Литванију, што је увек одржавало њихову благу предност, уместо да их Амери престигну. Биће Србији у полуфиналу баш тешко победити овакву моћну репрезентацију а с којом смо и пре тешко излазили на крај. Ако српски кошаркаши буди играли као данас против Доминиканске Р. ангажовано, брзо, прецизно могу победити свакога па и освојити једну од медаља. Срећа уз здравље, праведно суђење су итекако важни фактори на овом захтевном турниру. За сада сам погодио жељу да се пласирамо међу осам најбољих. У то име све најбоље репр. Србије!❤️💪

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нек' се спреме Литванци

03.09.2023 18:12

Ако наши наставе у истом ритму да отварају утакмицу, Литванци ће психички потонути до полувремена. Оно против Италијана је била аномалија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реља

03.09.2023 18:31

Литванија уз Немачку је можда највише показала на овом СП, из 5 мечева имају свих 5 победа! Играју неку врсту тоталне кошарке - сви су надпросечни шутери, упорни и јаки у одбрани! Физички су у рангу са Американцима. Мада се мора признати да су и судије често доносиле погрешне пресуде у виду поклањања, досуђивања слободних бацања за Литванију, што је увек одржавало њихову благу предност, уместо да их Амери престигну. Биће Србији у четвртфиналу баш тешко победити овакву моћну репрезентацију а с којом смо и пре тешко излазили на крај. Ако српски кошаркаши буди играли као данас против Доминиканске Р. ангажовано, брзо, прецизно могу победити свакога па и освојити једну од медаља. Срећа уз здравље, праведно суђење су итекако важни фактори на овом захтевном турниру. За сада сам погодио жељу да се пласирамо међу осам најбољих. У то име све најбоље репр. Србије!❤️💪

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

03.09.2023 19:00

Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ