Катастрофа на фестивалу! 73.000 људи се гуши у блату

Шокантан епилог једног од најпознатијих фестивала свијета, култног Бурнинг Мана. Једна особа је погинула а више од 70.000 људи заробљено је усред пустиње.

Свијет 03.09.2023 | 12:03
Катастрофа на фестивалу! 73.000 људи се гуши у блату

Наиме, усред пустиње у Невади пала је киша, а пијесак се претворио у блато те су организатори посјетиоцима поручили да у овом тренутку излаза нема, пише Даилy Маил.

"Смрт посјетиоца још увијек је под истрагом, у овом тренутку немамо додатних појединости", наводи се у саопштењу канцеларије шерифа округа Персхинг, преноси Јутарњи лист.

Посјетиоцима фестивала који је почео 27. августа, а требао је завршити 4. септембра, речено је да остану тамо гдје јесу и чувају храну и воду.

Фестивалске догађаје окончала је кишна олуја у петак навече претворивши пустињу у блатну каљужу, а у безизлазној ситуацији чак се нашао и комичар Крис Рок.

"Не путујте у Блацк Роцк Цитy. Приступ граду је онемогућен. Киша која пада већ 24 сата створила је ситуацију која захтијева потпуну обуставу саобраћаја", твитали су организатори Бурнинг Мана након потопа.

Хиљаде учесника Бурнинг Мана вуцарало се по блатним локвама - многи су боси или с пластичним врећицама на ногама.

Вјерује се да је у петак на локацији гдје се одржава фестивал пало 15 центиметара кише метру квадратном, објавила је Национална метеоролошка служба у Реноу.

Даилy Маил пише како су код посјетилаца фестивала већ уочени знакови хипотермије. Такође, због обуставе саобраћаја обустављено је и чишћење и пражњење хиљада тоалета.

(Агенције) Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин

05.09.2023 15:04

Могли би и ми организовати овакав фестивал. Бар блата имамо.

ОДГОВОРИТЕ