Потјера у Словенији: На полицију бацили резервни точак

Права драма одвијала се у суботу увече у Лесковцу код Кршког у Словенији.

Вијести 03.09.2023 | 10:59
Потјера у Словенији: На полицију бацили резервни точак

Како је саопштила ПУ Ново место, полицијски службеници у Кршком у суботу око два сата ујутро, недуго након што су добили дојаву о активирању противпровалног аларма у трговачком центру, уочили сумњиво возило. Када су путници у возилу примијетили полицајце, кренули су великом брзином у смјеру Смедника.

Оперативно-комуникациони центар ангажирао је полицију ширег подручја Кршког и Шентјернеа, криминалисте, саобраћајну полицију и водиче службених паса.

Возило је имало подигнута врата гепека, кроз која су путници током бијега бацали разне предмете, а на крају су пред полицијско возило бацили и резервни точак. Полиција је успјела избјећи препреке и покушала их зауставити, али нису се обазирали, преноси 24ур.

Дивља вожња наставила се у околици Смедника, Гмајне и Замешког, гдје су шентјернејски полицајци преко улице бацили бодљикаву траку "стингер". Због тога је возач морао стати код Хрватског Брода због пробушених гума. Неколико особа је побјегло из возила. Осумњичене су тражили службеним псима и дроном, али су им успјели побјећи, преноси ГП Маљевац.

Полиција је одузела возило Ренаулт Сцениц којим су осумњичени побјегли.

Власница возила из Миховице рекла је полицији да је мислила да је возило (које је уредно регистровано) код куће. Увиђајем на мјесту провале такође је утврђено да осумњичени нису успјели однијети оно што су припремили. Претпостављају да их је отјерао аларм.

Полицијски службеници и криминалисти настављају истраживање случаја, наводе из Полицијске управе Ново место.

(Независне новине) Фото: надлани.си/илустрација

Коментари / 0

Оставите коментар